Šport > Nogomet
68 ogledov

Villarreal do zmage v podaljšku Skomine

Villarreal, Liverpool EPA
Villarreal je v dramatičnem zaključku slavil proti Liverpoolu, Sevilla pa se iz Ukrajine vrača z remijem..

V polfinalu Lige Evrope je ukrajinski Šahtar v Lvovu, v domačem Donecku zaradi vojnih razmer v tej sezoni ni igral, gostil branilko lovorike Sevillo, v Villarrealu pa se je domača rumena podmornica pomerila z Liverpoolom.

Ta je imel na tekmi prvi lepo priložnost. V peti minuti je Adam Lallana z desne strani podal v kazenski prostor, na 12 metrih od gola pa je bil sam Joe Allen, a je Valižan streljal naravnost v domačega vratarja. Na drugi strani je po hitri podaji s prostega strela poizkusil Roberto Saldado, a je žoga po njegovem diagonalnem strelu končala v gol avtu. Nekdanji španski reprezentant je bil v prepovedanem položaju, ki pa ga slovenski sodniki na čelu z Damirjem Skomino niso dosodili.

V 21. minuti je ob močnem pritisku rumene podmornice dobro posredoval Liverpoolov čuvaj mreže Simon Mignolet, ki je zaustavil nevaren strel Tomása Pine. Do konca prvega polčasa je za Liverpool z ugodnega položaja zgrešil Coutinho, na drugi strani so branilci blokirali strel Mariu Gasparju, Soldado pa je le za las poslal okroglo usnje mimo gostujočega okvira gola.

Španci bi lahko povedli že na začetku drugega dela igre. Po podaji iz kota je z glavo streljal Cédric Bakambu in zadel vratnico. Slabih 20 minut kasneje se je zatresel tudi okvir vrat na drugi strani zelenice. Do strela je nekoliko z desne strani v kazenskem prostoru prišel Firmino, vratar Sergio Asenjo pa je s skrajnimi močmi in s konicami prstov žogo preusmeril v vratnico.

Velika razburjenja so na vrsto prišla šele ob koncu tekme. V 87. minuti je gostujoči obrambi pobegnil Bakambu, nevarno streljal, a je tokrat izjemno posredoval Mignolet. Domači so nato izvajali kot, a to naredili slabo, v protunapad pa je stekel španski član Redsov Alberto Moreno, ki pa mu je v zaključku zmanjkalo moči za dober strel.

Začel se je že triminutni sodniški podaljšek, v 92. minuti pa so gostitelji prišli do zadetka. Po dolgi podaji Bruna Soriana je sam pred Mignoleta stekel Denis Suárez in nato nesebično poslal žogo v sredino, kjer jo je rezervist Adrián López le še poslal v prazno mrežo in tako rumeni podmornici priigral prednost pred povratnim obračunom.

Preobrat Šahtarja z napako

Precej bolj učinkoviti so bili strelci v Lvovu. Sevillo, ki je doslej že štirikrat osvojila Evropsko ligo in njenega predhodnika pokal Uefa, je v vodstvo popeljal že v šesti minuti Vitolo. Ta je najprej preigral Jaroslava Rakickija, nato pa poslal še žogo mimo vratarja Andrija Pjatova za tako pomemben zadetek v gosteh.

A to je bil edini strel, ki so ga Andaluzijci zmogli v prvih 45 minutah. Sevilla je v tem letu sicer odigrala 27 tekem, pri tem pa zmagala le štirikrat. Ima še 11 remijev in 12 porazov. Slaba forma se je tako pokazala tudi v nadaljevanju prvega polčasa.

Kevin Gameiro | Avtor: EPA EPA
V 23. minuti je Rakicki poslal dolgo žogo, do nje pa je prvi prišel ofenzivni vezist Marlos in jo nato le še poslal za hrbet Davida Sorie. Ta je nato klonil še v 36. minuti, ko se je Brazilec Marlos izkazal s predložkom, Tarasu Stepanenku pa ni bilo težko zadeti z razdalje treh metrov.

V drugih 45 minutah so Španci zaigrali precej bolje in prevzeli pobudo. V 55. minuti je Pjatovu grozil Daniel Carriço, pet minut kasneje je Steven N'Zonzi z glavo streljal mimo vrat, rezervist Michael Krohn-Dehli pa je v 62. minuti žogo poslal naravnost v ukrajinskega vratarja. Nesrečni Danec je sicer na zelenici zdržal le nekaj minut, saj jo je v 72. minuti zapustil zaradi poškodbe.

Sevilla je tudi zatresla mrežo, vendar je bil zadetek Kevina Gameira razveljavljen zaradi prepovedanega položaja. A Francoz se je vseeno uspel vpisati med strelce v 82. minuti. Še pred tem je imel dve lepi priložnosti, a mu ni uspelo sprožiti v okvir vrat. Po prekršku Argentinca Facunda Ferreyre nad Vitolom pa je bil Gameiro zelo zanesljiv z bele točke. To je bil njegov četrti zadetek na zadnjih štirih tekmah v Ligi Evropa. Rezultat se nato ni več spreminjal.

Liga Evropa, polfinale, prvi tekmi:

Šahtar : Sevilla  2:2 (2:1)
Marlos 23., Stepanenko 36.; Vitolo 6., Gameiro 82./11-m

Villarreal : Liverpool  1:0 (0:0)
López 92.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.