Šport > Nogomet
12 ogledov

Rdeči trio med šestimi kandidati za igralca leta

Hazard Chelsea BT Sport igralec leta PFA Player of the year Reševalni pas/Twitter
Liverpoolov trojček Luis Suárez, Daniel Sturridge in Steven Gerrard se je znašel med nominiranci za naslov igralca leta v angleški Premier League. Seznam zaokrožajo Eden Hazard (Chelsea), Yaya Touré (Manchester City) in Adam Lallana (Southampton).

Nepričakovan naskok Liverpoola na prvi ligaški naslov po letu 1990 je navdušil tudi žirijo v izboru za najboljšega igralca sezone v angleški Premier League. Za nagrado Sindikata profesionalnih nogometašev (PFA) se bodo namreč potegovali kar trije člani liverpoolskih rdečih, prvi strelec Luis Suárez, njegov pribočnik v napadu Daniel Sturridge in dolgoletni kapetan Steven Gerrard.

Vezista angleške reprezentance je po predstavah v zadnjih kolih pohvalil tudi Zinedine Zidane, pomočnik italijanskega trenerja Carla Ancelottija pri Real Madridu, ki je izrazil mnenje, da bi si Gerrard za dolgoletno zvestobo klubu z Anfielda zaslužil naslov.

Lahko bi igral za katerokoli ekipo v Evropi

"Imel je izjemno kariero in osvojil veliko reči, toda bila bi velika škoda zanj, če ne bi nikoli osvojil prvenstva z Liverpoolom," je dejal Zidane. "Zaradi vsega, kar je dal, si zasluži naslov. Mislim, da ni skrivnost, da sta se zanj močno zanimala Real Madrid in Chelsea, to pa sta le ekipi, za kateri so izvedeli mediji. Lahko bi igral za katerokoli ekipo v Evropi – toda zavrnil jih je. Takšna zvestoba bi morala biti nagrajena z naslovom."

Drugi kandidati za laskavi naslov so Eden Hazard, Yaya Touré in Adam Lallana. Predvsem Hazard je večji del sezone navduševal v svojem drugem letu pri Chelseaju, s katerim še naprej trmasto vztraja v boju za naslov v prvenstvu in Ligi prvakov. Po doseženih 17 golih v vseh tekmovanjih ga je trener José Mourinho famozno označil tudi za najboljšega mladega nogometaša na svetu, obenem pa se posmehoval vodstvu Premier League, ki mu ni niti enkrat podelilo naslova za najboljšega igralca meseca.

Mou pričakuje izboljšave

"Vedno pravim, da se mora izboljšati," je po februarski zmagi nad Manchester Cityjem v pokalu FA (1:0) dejal Mourinho. "Mora ostati na tleh. Ronaldo in Messi sta Ronaldo in Messi. En Hazard je verjetno najboljši mladi igralec na svetu, ki ima noge za to, da pride do te stopnje, toda dajte mu čas."

Touré je bil gonilna sila Cityja v letošnji sezoni, ki se je v Ligi prvakov spet končala zelo hitro, so pa sinje modri slavili v ligaškem pokalu in s Chelseajem lovijo Liverpool na vrhu Premier League. Reprezentant Slonokoščene obale je v najboljši strelski sezoni kariere že zabil 22 golov na 45 tekmah.

Sturridge je poleg nominacije za najboljšega igralca sezone na seznamu najboljših mladih igralcev leta, kjer se je znašel tudi njegov mladi soigralec in rojak Raheem Sterling. Hazardovo ime se je prav tako pojavilo v obeh kategorijah, zraven pa so tudi Ross Barkley (Everton), Luke Shaw (Southampton) in Aaron Ramsey (Arsenal). Zmagovalci bodo znani na podelitvi v Londonu 27. aprila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.