Šport > Nogomet
5 ogledov

Hud udarec za Manchester United

manchester united EPA
Manchester United si je privoščil velik spodrsljaj v boju za prva tri mesta angleškega prvenstva, ko je v gosteh prepričljivo izgubil proti Evertonu (3:0). Londonski derbi med Arsenalom in Chelseajem se je končal brez golov (0:0)

Manchester United je prvič po prevzemu Louisa van Gaala zabeležil dva zaporedna ligaška poraza, potem ko je v prejšnjem kolu moral priznati premoč Chelseaju. Rdeči vragi so na gostovanju na Goodison Parku, kamor se je prvič po prestopu na Old Trafford vrnil Marouane Fellaini, morali priznati premoč Evertonu (3:0) in na lestvici, vsaj začasno, izgubili dvoboj z mestnim tekmecem Manchester Cityjem, ki je bil v soboto boljši od Aston Ville (3:2).

United je dominiral v posesti žoge (63%), a nikakor ni našel poti skozi obrambo varovancev Roberta Martíneza, ki so se na ligaški lestvici povzpeli pred Crystal Palace in West Ham. Rdeči vragi so po novem četrti, kjer imajo s tekmo več sedem točk prednosti pred Liverpoolom.

Tekma se ni mogla začeti bolje, saj je Everton po hitrem protinapadu po kotu Manchester Uniteda povedel že v 5. minuti. James McCarthy je prejel žogo na robu kazenskega prostora, prodrl med dvema branilcema Uniteda in zaključil mimo Davida De Gee. Takoj v naslednji akciji bi lahko rdeči vragi izenačili, Marouane Fellaini pa je s strelom izven kazenskega prostora streljal prek vrat.

Everton je v 35. minuti povedel že z 2:0. Leighton Baines je z desne strani podal s kota na bližnjo vratnico, John Stones pa je bil ob Antoniu Valencii spretnejši z glavo in dosegel svoj prvi zadetek v karieri. Ashley Young je na golovi črti sicer poskušal žogi preprečiti, da bi prečkala črto, a mu je spodletelo in Goodison park se je ponovno veselil zadetka.

Everton je odločil srečanje v 74. minuti, ko so karamele ponovno kronale enega izmed svojih protinapadov. Dolga podaja iz obrambne vrste, Lukaku je bil v prepovedanem položaju in prepustil žogo Kevinu Mirallasu, ki je sam potegnil proti vratom De Gee in ga rutinarno premagal s strelom na levo vratnico.

Londonski derbi brez zmagovalca

Topničarji bi z zmago na domačem Emiratesu lahko začinili preostalih pet tekem angleškega prvenstva, po remiju (0:0) pa imajo varovanci Joséja Mourinha varnih 10 točk naskoka pred drugouvrščenim Manchester Cityjem, ki ima na svojem računu tekmo več od Arsenala.

Angleška liga, 34. kolo:

Everton : Manchester United 3:0 (2:0)
McCarthy (5), Stones (35), Mirallas (74)

Arsenal : Chelsea 0:0 (0:0)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.