Šport > Nogomet
55 ogledov

Rdeči vragi z drugim najdražjim prestopom

Arsenal - Everton Reuters
Po poročanju britanskih medijev je angleško prvoligaško nogometno moštvo Everton sprejelo ponudbo Manchester Uniteda za odkup Belgijca Romeluja Lukakuja.

Zasedba iz Old Trafforda bo za 24-letnega belgijskega napadalca plačala kar 85 milijonov evrov, kar je drugi najdražji prestop v zgodovini angleške premier lige.

Za usluge belgijskega nogometaša je resno zanimanje pokazal tudi letošnji angleški prvak in njegov nekdanji klub Chelsea, a je bila ponudba rdečih vragov finančno privlačnejša.

Romelu Lukaku je bil v minuli sezoni s 25 zadetki drugi strelec elitnega angleškega ligaškega tekmovanja, od leta 2014 pa je za zasedbo iz Liverpoola v vseh domačih in mednarodnih tekmovanjih dosegel 87 golov.

Torres ostaja pri rdeče-belih

Španski napadalec Fernando Torres, sicer soigralec slovenskega reprezentančnega vratarja Jana Oblaka, je podaljšal sodelovanje z Atleticom iz Madrida. Triintridesetletni Torres bo v španski prestolnici ostal do konca sezone 2017/18.

Torres je otrok omenjene madridske ekipe, pred selitvijo na Otok je med letoma 2001 in 2007 zanjo dosegel 91 golov na 244 tekmah. Nato je igral za angleška Liverpool in Chelsea ter italijanski AC Milan, leta 2015 pa se je vrnil v matični klub, ki bo v prihajajoči sezoni igral na novem stadionu La Peineta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.