Šport > Nogomet
20 ogledov

Ronaldo rešil točko, Real ostal na vrhu

(Atlético Madrid - Real Madrid) Karim Benzema
1/25
Reuters
Real Madrid je na gostovanju na stadionu Calderón remiziral z Atlético Madridom (2:2) in zadržal točko prednosti pred Barcelono, ki je na Camp Nouu premagala Almerío (4:1).

Dramatični derbi na stadionu Calderón med Real Madridom in Atléticom je postregel s štirimi zadetki, madridska velikana pa sta se po zaslugi Cristiana Ronalda, ki je v 82. minuti postavil končni izid (2:2), razšla z delitvijo točk.

(Atlético Madrid - Real Madrid) Costa Ronaldo | Avtor: EPA EPA
Rešitev za madridski Real, ki je od zaključka prvega polčasa zaostajal za gol, je ponovno prišla v podobi prvega zvezdnika Ronalda, ki je osem minut pred koncem rednega dela zabil za izenačenje in Realu zagotovil, da bo ne glede na razplet tekme med Barcelono in Almerío ostal na vrhu ligaške razvrstitve.

Real takoj povedel, preobrat Atlética

Prvi šok so domači navijači na stadionu Atlética doživeli v tretji minuti, ko je iz neposredne bližine zadel Karim Benzema. Francoski napadalec je s tem že na samem začetku potrdil besede Diega Simeoneja, ki je pred obračunom dejal, da je Real trenutno najbolj zastrašujoča ekipa v Evropi. Po posredovanju Sergia Ramosa, ki je zaustavil Diega Costo, so domači zahtevali enajsmetrovko, vendar njihova želja ni bila uslišana, so pa zato odgovorili v 28. minuti, ko si je nekaj prostora pripravil Arda, ki je nato žogo oddal do Kokeja, ta pa je s strelom v daljši levi kot premagal Diega Lópeza. Španski čuvaj mreže je v zaključku prvega polčasa prepozno reagiral na mojstrovino Gabija, ki je sprožil z več kot 30 metrov in mimo kopice gostujočih nogometašev ter vratarja zabil za vodstvo Atlética.

Domači pozivi brez učinka, Burgos izgubil živce

V 52. minuti je priložnost za povišanje vodstva zapravil Diego Costa, ki je po podaji Kokeja dobil interni obračun s Pepejem, a nato meril mimo Lópezovih vrat. Domači so v drugem polčasu še dvakrat zahtevali najstrožjo kazen, potem ko se je Costa prerival s Pepejem in Arbeloo, vendar se sodnik ni pustil prepričati. Costa je zaradi domnevnega simuliranja celo prejel rumeni karton, kar je tako razjezilo pomočnika domačega trenerja Burgosa, da ga je morala miriti celotna klop Atlética na čelu s trenerjem Simeonejem.

Ronaldo odrešil galaktike

Za zadnji preobrat na tekmi je v 82. minuti poskrbel Ronaldo, potem ko so domači na desni strani svojega kazenskega prostora nespretno zapravili žogo, nato pa je Ronaldo s približno 12 metrov natančno meril v spodnji levi kot in zapečatil rezultat madridskega derbija.

Barça za petami večnemu tekmecu

(Barcelona - Almería) Messi | Avtor: EPA EPA
Barcelona se je na najboljši možen način odzvala na darilo madridskega Reala, ki je z remijem z Atléticom zapravil dve točki v boju za ligaški naslov Primere División. Katalonci so na Camp Nouu prepričljivo s 4:1 premagali Almerío, med strelce pa se je vpisal tudi Lionel Messi, ki je dosegel 229. ligaški gol v svoji bogati karieri.

Gerardo Martino se je po porazu proti Real Sociedadu odločil, da na klopi pusti Andrésa Iniesto, prvi pa je mrežo gostov načel Alexis Sánchez, ki je pobral odbito žogo po strelu Cesca Fábregasa in zlahka zabil za vodstvo domačih.

Messijeva zavita žoga našla cilj

Pravo mojstrovino je v 25. minuti spet prikazal Lionel Messi, ki je z razdalje 23 metrov izvedel prosti strel in z zavito žogo, ki je obšla gostujoči živi zid, zadel v zgornji levi kot. Vratar Almeríe Esteban je bil brez moči, kar je dobro pokazal tudi s svojo obrazno mimiko. Žarek upanja za goste je posijal tri minute kasneje, ko je po podaji iz kota Miguela Angela Corone z glavo Victorja Valdésa premagal branilec Trujillo.

V drugem polčasu je priložnost Neymarju pripravil Xavi, vendar je brazilski superzvezdnik meril v Estebana. Katalonce je kmalu zatem pred morebitnim izenačenjem rešil Valdés, ki je zaustavil strel Aleixa Vidala. Španski prvaki so dokončno pobegnili v zadnjih desetih minutah tekme. Najprej se je med strelce vpisal Carles Puyol, ki naj bi po koncu letošnje sezone zapustil Camp Nou, Španec pa je v 83. minuti zadel po prečki Lionela Messija. Za konec je sledil ''golazo'' Xavija, ki je sprožil izven kazenskega prostora za končnih 4:1

Španska liga, 26. kolo:

Barcelona : Almería 4:1 (2:1)
Sanchez (9), Messi (23), Puyol (83), Xavi (89); Trujillo (26)

Atlético Madrid : Real Madrid 2:2 (2:1)
Koke (28), Gabi (45); Benzema (3), Ronaldo (82)

Athletic Bilbao
: Granada 4:0 (2:0)
Aduriz (6, 18, 74/11-m), Gurpegui (80)
RK: Mainz (73/Granada)

Málaga : Valladolid 1:1 (1:1)
Santa Cruz (13); Larsson (30)

Levante : Osasuna 2:0 (2:0)
Diop (4), García (42)
RK: Casadesus (61/Levante)

Getafe : Espanyol 0:0

Elche : Celta Vigo 1:0 (0:0)
Gil (82)

Villarreal : Real Betis 1:1 (0:0)
Soriano (70/11m); Martin (85)

Sevilla : Real Sociedad 1:0 (0:0)
Gameiro (77)

Rayo Vallecano : Valencia 1:0 (0:0)
Larrivey (60)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.