Šport > Nogomet
42 ogledov

Real s petardo do izenačitve rekorda

Real Madrid Bernabéu EPA
V elitni španski ligi so v soboto na sporedu štiri tekme 17. kola, igrala sta oba madridska velikana.

Madridski Real je gostil Granado, od katere se bo v naslednjih dneh najbrž poslovil Rene Krhin. Andaluzijci niso bili dostojen tekmec evropskim prvakom in so zabeležili visok poraz (5:0).

Za zanesljivo zmago Reala so že v prve pol ure zadeli Isco, Karim Benzema, Cristiano Ronaldo in še enkrat Isco, končni izid je v drugem polčasu postavil Casemiro.

Nogometaši Reala so ostali neporaženi še na 39. tekmi zaporedoma, s čimer so izenačili španski rekordni niz Barcelone. Priložnost za izboljšanje niza bodo imeli Madridčani že v četrtek, ko bodo igrali povratno tekmo osmine finala pokalnega tekmovanja proti Sevilli.

Atlético slavil v Baskiji

Madridski Atlético, pri katerem Jan Oblak (v soboto je praznoval 24. rojstni dan) celi poškodbo rame, je gostoval pri Eibarju in na zahtevni tekmi prišel do težko prigarane zmage (0:2). 

V prvem polčasu so bili Baski celo nevarnejši od gostov, v drugem pa sta Saúl Ñíguez (54. minuta) in Antoine Griezmann (74. minuta) z natančnima zaključkoma poskrbela za tri točke Colchonerosov.

La Liga, 17. kolo:

Real Madrid - Granada 5:0 (4:0)
Isco 12., 31., Benzema 20., C. Ronaldo 27., Casemiro 58.

Eibar - Atlético Madrid 0:2 (0:0)
Ñíguez 54., Griezmann 74.

Las Palmas - Sporting Gijón 1:0 (0:0)
El Zhar 55. 

Real Sociedad - Sevilla 0:4 (0:2)
Ben Yedder 25., 29., 83., Sarabia 73.

Espanyol - Deportivo La Coruña 1:1 (0:0)
Moreno 63.; Borges 59.

Nedelja:
Athletic Bilbao - Alavés
Real Betis - Leganés
Celta Vigo - Málaga
Villarreal - Barcelona

Ponedeljek:
Osasuna - Valencia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.