Šport > Nogomet
138 ogledov

Real Madrid prihaja v Slovenijo

fundacion real madrid campus javier sanz pacho
1/8
Saša Despot
Potem ko je v Sloveniji že prisotna nogometna šola katalonskega giganta Barcelone, se bo Blaugrani letos pridružil tudi nogometni kamp madridskega Reala. Šola je namenjena deklicam in dečkom od sedmega do sedemnajstega leta starosti. Podrobnosti so bile predstavljene na petkovi novinarski konferenci.

Na novinarski konferenci sta bila ob predstavnikih podjetja AMC Sport - ki bo sodelovalo pri organizaciji nogometnih šol pod okriljem Fundación Real Madrid Campus Experience v Sloveniji - prisotna tudi Joaquin Sagues Blesa (generalni direktor nogometne šole iz Madrida) in Javier Sanz Pacho (direktor izobraževanja). Oba sta predstavila značilnosti madridskega programa in razloge za prihod v Slovenijo.

"Fundación Real Madrid je duša našega kluba. Pri tem ne gre le za učenje nogometnih vrlin, ampak skušamo otroke tudi vzgajati v duhu vrednot Real Madrida. S to fundacijo želimo nekaj vrniti družbi in ljudem, ki so omogočili, da je Real danes to, kar je. Fundacija se ukvarja z izobraževalnimi in socialnimi projekti za otroke z vsega sveta. S prihodki kampa financiramo nogometne šole na področjih, kjer si otroci in njihovi starši ne morejo privoščiti plačila nogometne šole," je glavne značilnosti madridske nogometne šole na kratko opisal generalni direktor celotnega projekta, Joaquin Sagues Blesa.

"V Sloveniji smo opazili velik potencial. Imate fantastične pogoje in dobro organizirane športne ustanove. Upamo, da bomo pritegnili tudi otroke iz Italije, Madžarske, Avstrije, Hrvaške in ostalih delov bivše Jugoslavije, tako da bi še povečali število udeležencev po vsem svetu - trenutno smo aktivni v 70 različnih državah," je še dodal Blesa.

V Sloveniji na petih lokacijah

Letos je za Realovo nogometno šolo ekspanzijsko leto. Novi centri in kampi se bodo odprli v kar 25 novih državah, ena izmed njih bo tudi Slovenija. Na sončni strani Alp bo pet različnih lokacij, na katerih bo organiziran kamp, izobraževanje bo potekalo v razmaku treh tednov. Začelo se bo v Ljubljani (Športni park Ljubljana/Spodnja Šiška) in Brežicah (Zavod za šport Brežice), kjer se bo treniralo od 25. do 29. junija. Nato se bo dogajalo v Kidričevem (NK Aluminij) in Kranju (Športni zavod Kranj), tam bodo aktivnosti potekale od 1. do 5. julija. Vse skupaj pa se bo zaključilo v Kopru (stadion Bonifika), na Obali bo kamp organiziran od 8. do 12. julija.

fundacion real madrid campus joaquin sagues blesa | Avtor: Saša Despot Saša Despot
"Rad bi poudaril, da pri naši fundaciji ne gre le za nogomet, ampak za spoznanje z vrednotami, ki jih predstavlja Real Madrid. Najprej se dela na individualnem nivoju, nato na integraciji v skupino in na sodelovanju, na koncu pa se posvečamo še solidarnosti, povezanosti in skrbi za skupnost. Pri našem kampu torej ne gre samo za nogomet, aktivnosti potekajo skozi cel dan in niso striktno nogometne. Poleg otrok bomo izobraževali tudi trenerje oziroma vzgojitelje. Če povem na kratko, gre poleg nogometnih osnov še za vrednote kot so: vodenje, tovarištvo, samonadzor, trud, skupinsko delo, spoštovanje do drugih in solidarnost," pa je povedal direktor izobraževanja Javier Sanz Pacho.

Cenejši kot Manchester United, Barcelona in Milan

Pri treniranju bodo sodelovali tudi slovenski trenerji, čeprav bodo prvo leto bolj v pasivni vlogi, medtem ko bodo vodenje prevzeli španski pedagogi. "Prvo leto bodo večino treniranja in monitoringa opravili španski trenerji iz Realove šole. To se mi zdi tudi najbolj prav, saj starši plačajo Realovo nogometno šolo. Pri pedagoškem procesu bodo sodelovali izkušeni trenerji in športni pedagogi. Vsako leto bo sodelovalo več in več slovenskih strokovnjakov, ki se bodo sprva spoznavali z našim načinom dela. Ko bodo pridobili zadostne izkušnje in poznali našo tradicijo, pa bodo prevzeli večjo vlogo v pedagoškem procesu. Sicer pa otrok ne bomo "kradli" drugim klubom. Vsi udeleženci so lahko že predhodno člani lokalnih moštev, po koncu šolanja se ne bo za njih nič spremenilo," je glede nabora trenerjev in statusa igralcev povedal Blesa.

"Kar se tiče cene lahko zaenkrat povem le, da bomo gotovo cenejši kot so Manchester United, Barcelona ali Milan. Točnih številk vam še ne morem podati, odvisno je od nekaterih dejavnikov in stroškov. Čez nekaj časa bi radi v Sloveniji odprli tudi košarkarski kamp, ki bo deloval po sistemu Real Madrida," je glede cene kampa in učenja drugih športov dejal Blesa.

fundacion real madrid campus saša lipej | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Prijave od 15. februarja

Udeleženci kampa bodo lahko izbirali med dvema programoma. Eden vključuje celodneven trening, drugi pa celodneven trening z bivanjem v hotelu (v Brežicah bo to v nekdanji pripravljalni bazi hrvaške reprezentance). Nogometna šola ni namenjena le otrokom iz Slovenije, temveč tudi tistim iz sosednjih držav.

Prijave se bodo začele zbirati 15. februarja na elektronskem naslovu frmcampusexperience.si.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.