Šport > Nogomet
77 ogledov

93. in 119. minuta za slavje Madridčanov

Real Madrid Sevilla evropski superpokal 2016 EPA
Madridski Real je na tekmi za Uefin superpokal v Trondheimu po podaljšku ugnal Sevillo (3:2).

Aktualni evropski prvak Real Madrid je prišel do svojega tretjega evropskega superpokala, drugega v zadnjih treh letih. Sevilla je v omenjenem tekmovanju klonila še tretjič zapored, vselej se je vanj uvrstila kot zmagovalka Lige Evropa.

Madridčani so v tekmo krenili v zelo okrnjeni zasedbi brez Cristiana Ronalda, Garetha Bala, Tonija Kroosa in Pepeja, vsi so bili udeleženci polfinala Eura 2016. Kljub temu so beli začeli bolje in v 21. minuti prišli do vodstva, ko je s fantastičnim strelom z razdalje pajčevino z vrat Andaluzijcev snel mladi vezist Marco Asensio.

Sevilla se je po zaostanku zbrala in v 41. minuti zasluženo izenačila, potem ko je z roba kazenskega prostora zadel Franco Vázquez. Tudi na začetku nadaljevanja so imeli varovanci Jorgeja Sampaolija terensko premoč in v 72. minuti so povedli, ko je Sergio Ramos v kazenskem prostoru podrl Vitola, z bele točke pa je bil zanesljiv Jevgen Konopljanka.

A Ramos se je odkupil. V tretji minuti sodnikovega dodatka je izkoristil podajo Lucasa Vázqueza in iz neposredne bližine z glavo zatresel mrežo za izenačenje in podaljške. 

Carvajal v slogu slalomista

Dodatnih 30 minut se je začelo slabo za Sevillo, saj je srbski sodnik Milorad Mažić v 94. minuti pokazal drugi rumeni karton Timothéeju Kolodziejczaku, Real pa je nato z igralcem več nizal nevarne napade.

Vratar Sergio Rico je uspel dvakrat ustaviti Jamesa Rodrigueza in enkrat Lucasa Vázqueza, gol Ramosa je bil razveljavljen, v 119. minuti pa se je na izjemen samostojen prodor podal Dani Carvajal in ga efektno zaključil ter matiral nemočnega Rica.

Evropski superpokal:

Real Madrid - Sevilla 3:2* (2:2, 1:1)
Asensio21., Ramos 90.(+), Carvajal 119.; Vázquez 41., Konopljanka 72./11m.
RK: Kolodziejczak (Sevilla) 94.

* - po podaljšku

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.