Šport > Nogomet
4 ogledov

Real obdržal stik z Barcelono

james rodriguez EPA
Real Madrid si na gostovanju v Vigu ni smel privoščiti napake, če je želel ohraniti realne možnosti za naslov španskega prvaka. Galaktiki so slavili s 4:2 in zaostanek za Barcelono spet znižali na dve točki zaostanka.

Trener Reala Carlo Ancelotti se je ob odstonosti poškodovanih Karima Benzemaja, Luke Modrića in Garetha Bala odločil za podobno postavitev kot med tednom proti Atléticu, ko so "Los Blancos" napredovali v polfinale Lige prvakov. Sergia Ramosa je sicer vrnil v obrambno vrsto ob Raphaëla Varana, v napadu pa je ob Cristianu Ronaldu začel Javier Hernández, medtem ko so štiričlansko vezno vrsto sestavljali Toni Kroos, Asier Illarramendi, Isco in James Rodríguez.

Celta je srečanje začela precej bolje od favoriziranih gostov in Madridčani so v prvih minutah morali odbiti nekaj strelov in predložkov. Do zasluženega vodstva so Galicijci prišli v 10. minuti, ko je Nolito prodrl z leve, ušel Daniju Carvajalu in Kroosu ter s strelom v vratarjev kot matiral Ikerja Casillasa.

Real je po zaostanku brž zaogral bolj agresivno in odgovoril že v 15. minuti. James in Cristiano sta izpeljala akcijo na desni, Portugalec je ob golavt črti prišel skoraj povsem do vrat, vendar pred golom ni našel soigralca, vendar pa se je okroglo usnje odbilo do Kroosa, ki je s 13 metrov natančno zadel in izenačil.

Na vodstvo Reala ni bilo treba dolgo čakati. V 24. minuti je Chicharito sodeloval s Jamesom na desni, Kolumbijec je pravočasno vrnil žogo Mehičanu, ki je z desne, z okrog desetih metrov, mirno premagal Sergia Álvareza. Vendar pa Madridčani niso bili dolgo v prednosti. V 28. minuti je Santi Mina ob visoko postavljeni obrambi Reala sprejel globinsko žogo in stekel sam proti vratom, zadel je vratnico, a se je žoga srečno zanj odbila točno v njegovo smer gibanja in v drugo ni zgrešil.

Gostje so drugič na tekmi povedli v 44. minuti. Domači so izgubili žogo na svoji polovici, Cristiano je na desni pravočasno opazil Jamesa, ta pa je, s pomočjo odboja in vratnice, s 17 metrov matiral Álvareza in postavil izid polčasa.

V 70. minuti je Real zapečatil usodo domačih. Ramos je potegnil iz obrambe in s prekrasno odmerjeno podajo čez zadnjo vrsto našel vtekajočega Chicharita, ta pa je lepo ustavil žogo in mirno zatresel mrežo za končnih 2:4.

Španska liga, 33. kolo:

Celta Vigo : Real Madrid 2:4 (2:3)
Nolito (10), Mina (28); Kroos (16), Hernandez (24, 69), Rodriguez (43)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.