Šport > Nogomet
13 ogledov

Real rabil podaljšek za lovoriko

Real Madrid EPA
Real Madrid je zmagovalec klubskega svetovnega prvenstva.

Zmagovalci evropske lige prvakov so šele po podaljšku s 4:2 (1:1; 2:2) strli odpor japonske ekipe, Kashima Antlers. Za Real je trikrat zadel Portugalec Cristiano Ronaldo.

Kraljevi klub je še drugič v klubski zgodovini osvojili naslov svetovnega prvaka in tako na čelu nasledili lanskega zmagovalca Barcelono, ki ima v žepu tri tovrstne lovorike. Tri gole je k zmagi prispeval Ronaldo (60./11-m., 97., 104. minuta), enega pa Francoz Karim Benzema (9.). Za japonske prvake je dvakrat zadel Gaku Shibasaki (44., 52.).

Japonski nogometaši so precej namučili zvezdniško ekipo Reala. Proti koncu rednega dela, ki se je končal z 2:2, so celo zapravili dve izjemno lepi priložnosti za zmago. Še več smole so imeli nogometaši Kashime v podaljšku, ko je Real pri zaostanku gostiteljev z 2:3 rešila vratnica. Zaključek tekme je pripadel Realu, ki je tako Evropi zagotovil še četrto zaporedno lovoriko, Real pa ostaja nepremagan na 37 tekmah zapored.

Tretje mesto je osvojila kolumbijska ekipa Atletico, zmagovalka pokala libertadores, ki je po enajstmetrovkah s 4:3 premagala mehiško Americo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.