Šport > Nogomet
20 ogledov

Real do zmage v podaljških

Cristiano Ronaldo EPA
Za polfinale najelitnejšega klubskega tekmovanja se potegujeta Real Madrid in Bayern, Atletico Madrid pa je izločil še zadnjega angleškega predstavnika.

Real Madrid si je na prvi tekmi v Münchnu priigral lepo prednost, saj je z dvema zadetkoma Cristiana Ronalda, Portugalec je prišel celo do mejnika stotih golov v evropskih tekmovanjih, zmagal z 2:1. Nemci so tako na stadionu Santiago Bernabeu od prve minute odločno krenili v lov po ugoden rezultat.

V sedmi minuti je Ronaldo z desne strani in s kakšnih 20 metrov s prostega strela zadel le živi zid, na drugi strani zelenice pa je takoj zatem že zadišalo po zadetku. Franck Ribery je prodrl po levi strani, podal v peterec, kjer je v zadnjem hipu strel Thiaga Alcantare blokiral Marcelo, v nadaljevanju akcije pa je Arjen Robben streljal za las preko gola.

Bavarci so še naprej pritiskali, Arturo Vidal je v 13. minuti meril previsoko, dve minuti kasneje pa je vratar Keylor Navas stekel iz vrat in žogo izbil pred Robbnom, ki je stekel za žogo po podaji v protinapad. V 23. minuti je na drugi strani Marcelo podal pred gol Bayerna, Karim Benzema pa je nenetančno meril z glavo.

Isco | Avtor: EPA EPA

Igra v valovih

Real je drugo polovico prvega polčasa odigral precej boljše. Najprej je z 20 metrov močno ustrelil Daniel Carvajal, Manuel Neuer pa je s skokom v svojo desno žogo uspel odbiti v kot, ki pa ga sodniki niso dosodili. Še nekoliko bližje zadetku so bili Španci v 27. minuti, ko je Neuer netipično slabo posredoval ob podaji v kazenski prostor, žoga pa se je odbila na 15 metrov do Sergia Ramosa. Ta je dobro naciljal v levi spodnji kot, žogo pa je na golovi črti odbil Jérôme Boateng.

Gostje so v 34. minuti komplicirali v obrambi, domači so jim odvzeli okroglo usnje, na robu kazenskega prostora pa je sprožil Toni Kroos, a meril čez vrata. Že dve minuti kasneje je Ronaldo pobegnil branilcem, a stekel preveč v desno, njegov strel pa je zaustavil Neuer. Kroos je pretil tudi v 38. minuti, ko je po lepi kombinaciji prejel žogo na 12-ih metrih, a je bil njegov strel v zadnjem trenutku blokiran. Tik pred odhodom na glavni odmor je v protinapad potegnil Marcelo, podal na levo do Ronalda, ki pa je s strelom v kazenskem prostoru zgrešil cilj. Natančnejši je bil kasneje še Kroos, a je Neuer zaustavil njegov poizkus.

V 50. minuti je Isco prišel do voleja na robu kazenskega prostora, žoga pa je za las švignila mimo gola. Na drugi strani je najprej Marcelo z golove črte z glavo odbil strel Robbna, slednji pa je v naslednjem napadu padel ob Casemiru in svoji ekipi priigral enajstmetrovko. Zanesljivo jo je izvedel Robert Lewandowski.

V 54. minuti je bil Bayern zelo blizu novemu zadetku. Robben je poslal lepo podajo v kazenski prostor, osamljeni Vidal pa se ni znašel najboljše in je streljal preko vrat. Le tri minute kasneje je Navas ubranil strel Riberyja.

Real Madrid, Bayern | Avtor: EPA EPA

Bavarci so bili podjetnejši tudi v naslednjih minutah, v 73. minuti pa se je naposled lepa priložnost ponudila tudi branilcem evropskega naslova. Trojica domačih nogometašev je krenila v hiter protinapad, v obrambi pa sta bila le dva branilca. A Carvajal je poskušal narediti vse sam in njegov strel je bil blokiran.

Ronaldo zadel, nato še Ramos, a ...

Mreža Nemcev pa ni dolgo obmirovala. Casemiro se je izognil prekršku, podal v kazenski prostor, kjer je Ronaldo ustrelil z glavo in izenačil na 1:1. Vendar je veselje domačih trajalo le dve minuti. Po predložku pred Navasova vrata je zavladala panika pri domačih branilcih, Ramos pa je žogo nespretno poslal v svojo mrežo.

Sledili sta dve priložnosti Reala, Marcelu je nevaren strel zaustavil Neuer, Lucas Vázquez pa je zadel zunanji del mreže. Nato pa je v 84. minuti svoj drugi rumeni karton dobil Vidal in gostje so morali zaigrati z možem manj. Domači so prevzeli pobudo, do konca rednega dela pa je mimo gola nameril Luka Modrić.

Že v prvi minuti prvega podaljška je zapretil Bayern, a je Robben streljal s težkega položaja in je bil blokiran. Šele v 97. minuti je zagrozil Real, močno je sprožil Ronaldo, Neuer pa je uspel žogo odbiti. Tudi naslednja minuta je bila zelo zanimiva, Casemiro je padel v kazenskem prostoru gostov, a je piščalka ostala tiko, nevarno pa je v bližnji kot v naslednji akciji meril rezervist Marco Asensio, vendar je znova odlično posredoval Neuer.

Ronaldo do izjemnega dosežka

Tudi odlični nemški vratar pa je bil nemočen v zadnji minuti prvega podaljška. Ramos je podal v kazenski prostor, Ronaldo si je najprej žogo zaustavil s prsmi in nato z volejem zadel za 2:2. Veliko napako je storil stranski sodnik, saj je bil Portugalec vsaj pol metra v prepovedanem položaju.

Real Madrid, Bayern, Cristiano Ronaldo | Avtor: EPA EPA

Ob koncu 109. minute pa je zablestel Marcelo. Igralec, ki je verjetno preprečil dva zadetka Bayerna na tekmi ob strelih Alcantare in Robbna, se je sprehodil mimo trojice gostov, prišel sam pred Neuerja in nato nesebično podal do Ronalda, ki je le še poslal žogo v prazno mrežo za svoj 100. gol v ligi prvakov in 103. v Evropi.

Bayern je povsem popustil, v 112. minuti pa je obrambo ukanil še Asensio in zadel za končnih 4:2.

Atletico in Oblak v polfinalu

Jan Oblak in soigralci so se v Leicester odpravili s prednostjo 1:0, večji del posla pa so v gosteh opravili v 26. minuti, ko je po podaji z leve strani Filipeja Luisa z glavo zelo natančno v diagonalni kot meril Saúl Ñíguez in zadel malo mrežico. V tem trenutku so lisice za napredovanje v polfinale potrebovale kar tri zadetke.

V 61. minuti je domačim navijačem nekaj upanjaprinesel Jamie Vardy. Gabi je blokiral strel Chilwella, žoga pa se je odbila do angleškega reprezentanta, ki jo je le še poslal v mrežo. Lisice so prevladovale v drugem polasu, razmerje v strelih je bilo kar 20:1, a Oblak se ni več pustil premagati.

Antoine Griezmann, Jan Oblak | Avtor: EPA EPA

Liga prvakov, četrtfinale, povratni tekmi:

Real Madrid : Bayern  4:2 (0:0)   /2:1/
Ronaldo 76., 104., 109., Asensio 112.; Lewandowski 53./11-m, Ramos 78./ag

Leicester City : Atletico Madrid  1:1 (0:0)   /0:1/
Vardy 61.; Niguez 26.

/.../ - izida prvih tekem

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.