Šport > Nogomet
39 ogledov

Real z Américo, Kolumbijci s Kashimo

Jeonbuk Club America klubsko SP EPA
Real Madrid in Atlético Nacional sta dobila svoja tekmeca v polfinalu klubskega svetovnega prvenstva.

V četrtfinalu svetovnega klubskega prvenstva v Osaki je Silvio Romero z dvema zadetkoma v 58. in 74. minuti mehiški ekipi Américi zagotovil zmago (2:1) nad azijskimi prvaki Jeonbuk Motors. Južnokorejsko zasedbo je v vodstvo v 23. minuti povedel Kim Bo-kyung, kar ni bilo dovolj za končni uspeh.

Romero je po vodstvu Jeonbuka po slabi uri nogometne igre najprej izenačil po zadetku z glavo, nato pa Mehičanom zagotovil zmago, ko je po odboju Kima Shin-Wooka žogo preusmeril v mrežo.

Ekipa Américe je Jeonbuk izločila v četrtfinalu tega tekmovanja že pred desetletjem. Za preboj v finale bo morala premagati evropske prvake Real Madrid v četrtek v Yokohami.

Japonci na Kolumbijce

Na drugi četrtfinalni tekmi je japonska ekipa Kashima Antlers ugnala prvake afriške prvake Mamelodi Sundowns (0:2). Oba zadetka so domačini zabili v drugem polčasu, natančna sta bila Yasushi Endo v 63. in Mu Kanazaki v 88. minuti. 

V polfinalu se bo Kashima pomerila z južnoameriškim prvakom, moštvom Atlético Nacional iz Kolumbije.

Klubsko SP, četrtfinale:

Club América - Jeonbuk 2:1 (0:1)
Romero 58., 74.; Kim 23.

Mamelodi Sundowns - Kashima Antlers 0:2 (0:0)
Endo 63., Kanazaki 88.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.