Šport > Nogomet
58 ogledov

Real zaradi Bala igral z desetimi

bale tevez ramos real juventus EPA
Nekdanji kapetan Manchester Uniteda ni bil navdušen nad Valižanovo predstavo v Torinu, njegov bivši soigralec Paul Scholes pa je opozoril tudi na slab večer Sergia Ramosa.

Roy Keane je ostro kritiziral predstavo Garetha Bala, potem ko je proti Juventusu na prvi tekmi polfinala Lige prvakov velški zvezdnik pokazal zelo malo, upokojeni irski vezist pa je menil, da je Real Madrid zaradi njega igral le z desetimi možmi na zelenici.

Trener Carlo Ancelotti ga je uvrstil v prvo postavo po treh tednih odsotnosti zaradi načete mečne mišice in vsega pol ure igre ob sobotni ligaški zmagi pri Sevilli (2:3), toda tokrat je za razliko od gostovanja v Andaluziji odigral veliko slabšo partijo ob porazu Madrida (2:1), za katerega sta pred in po zadetku Cristiana Ronalda zabila Álvaro Morata in z enajstih metrov še Carlos Tévez.

Bala je Ancelotti v zadnjih minutah zamenjal s Jeséjem Rodríguezom, toda famozno ostri nekdanji kapetan Manchester Uniteda Keane je bil presenečen že, da je Bale na torinski zelenici zdržal tako dolgo.

Upokojeni irski vezist je za ITV dejal: "Za Madrid je bilo težko igrati z desetimi možmi. Gareth Bale jim ni prinesel nič. Vidno je bilo pomanjkanje samozavesti, vedno znova je sprejemal lažjo odločitev.

"Njegovi soigralci ne morejo biti zadovoljni s tem. Čisto vsakič je izbral lažjo odločitev."

Tudi Keanov dolgoletni soigralec in še en nekdanji član Uniteda Paul Scholes je bil podobno razočaran. Dejal je: "Bale ni bil izvrsten. Mora igrati bolje, to ni bilo dovolj dobro."

Na Keanovi tapeti se je znašel tudi bočni branilec Reala Daniel Carvajal, ki je z nepotrebnim štartom v drugem polčasu omogočil Argentincu, da je po priborjeni najstrožji kazni sam z bele točke premagal Ikerja Casillasa z zmagovitim golom.

Keane je dodal: "Jezen sem nanj, a me sploh ni zraven. To je bilo kot pri šolarčkih – morali bi ga linčati!"

Površna predstava Reala si je kritike Scholesa zaslužila tudi na sredini igrišča, kjer je znova zaigral Sergio Ramos, a sicer izvrstni branilec niti slučajno ni dosegal ravni Luke Modrića.

Nekdanji angleški reprezentant je dodal: "Verjetno bi lahko rekel, da je imel Madrid z Ramosom devet igralcev. Z njegove strani je šlo na tem položaju res za pomanjkanje kakovosti.

"Vsakič, ko je dobil žogo, jo je podaril. Pošiljal jo je iz igre … Modrić jim je zelo manjkal."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.