Šport
26 ogledov

Realu grozi enaka kazen kot Barci

Martin Odegaard EPA
Madridskemu Realu grozi podobna kazen kot Barceloni zaradi prestopov mladoletnih nogometašev

Pri Mednarodni nogometni zvezi so pod drobnogled vzeli prestope Martina Odegaarda (Stromgodset), Minka Martina Peetersa (Ajax) in Marca Asensia (Mallorca), ki jih je v tokratnem prestopnem roku kupil madridski Real.

Gre za mladoletnike, pravila pa transferje igralcev mlajših od 18 let dovoljujejo le v posebnih primerih in izjemah. Fifa je tako od Španske nogometne zveze že zahtevale dokumentacijo v zvezi s prestopi omenjenih igralcev. Peeters in Asensio bosta sicer ostala v svojih klubih, Real pa jih lahko pokliče v Madrid, ko si to zaželi, saj je prevzel finančne obveznosti njunih pogodb.

Fifa je zaradi podobnih nepravilnosti že kaznovala Barcelono, ta je mladoletnike med leti 2009 in 2013 kupovala tudi izven evropske Unije. Katalonci se tako v tem zimskem prestopnem roku ne smejo okrepiti, brez novih igralcev pa bodo ostali tudi poleti. Funkcionar in nekdanja legenda Reala Emilio Butragueno je prepičan, da položaj ni enak. "S Fifo se strinjamo v teh rečeh, povsem bomo sodelovali z njo. Prepričani smo, da smo ravnali v skladu s pravili," je za športni časnik AS dejal nekdanji odlični napadalec. 

Real je bil sicer zelo aktiven v tem prestopnem roku, kupoval pa je zelo mlade nogometaše. V klub sta tako prišla 16-letnika Peeters in Odegaard, 19-letni Asensio ter 21-letni brazilski vezist Lucas Silva, aktualnemu evropskemu prvaku pa naj bi se zelo kmalu pridružila še 18-letni vratar argentinskega kluba River Plate Augusto Batalla in 16-letni napadalec AC Milana Hachim Mastour.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.