Zdravje
1954 ogledov

Recept za še enkrat hitrejšo rast las

lasje Profimedias
Se kdaj sprašujete, kako dobro bi lahko bilo, če bi vam lasje rasli enkrat hitreje?

Ženske in moški se soočajo z izpadanjem las in plešavostjo v različnih obdobjih svojega življenja. Prav tako imajo tisti, ki so preživeli raka, težavo s tem, da bi zopet vzpostavili normalno hitro rast las. Čeprav v povprečju dnevno izgubimo med 50-100 las, bolj intenzivno izpadanje las lahko povzroči skrbi in duševni stres.

Čebulni sok odličen za hitrejšo rast las

Predstavljamo vam preprost recept, ki vam je lahko pri hitrejši rasti las v veliko pomoč, odlično pa deluje tudi kot preventiva pred njihovim izpadanjem. Nobene potrebe ni, da bi svoje lasišče terorizirali z ostrimi kemikalijami, ko pa obstaja hitro dostopna, poceni in varna metoda za hitrejšo rast las.

Čebula je že dolgo časa poznana kot živilo, ki skrbi za (ponovno) in hitrejšo rast las. Vse, kar je dejansko potrebno narediti, je olupiti in narezati dve čebuli in jih zmešati z navadnim mešalnikom. Dodajte še čajno žličko medu in vse skupaj dobro premešajte. Nato mešanico preprosto nanesite in vtrite v svoje lasišče in slednjo tam pustite stati od pol do ene ure. Kljub smradu, ki ga bo oddajala čebula, je recept resnično vreden preizkusa. Lepotna strokovnjakinja Shruti Goenka poudarja: “Uporaba čebule je odličen način za preventivo pred izpadanjem las. Pomaga pri zgostitvi las in preprečuje njihovo prezgodnje sivenje.“

Odlična preventiva pred bakterijami na lasišču

Rdeča čebula je namreč bogata z žveplom, ki je zelo pomemben pri rasti las. Ob tem deluje protibakterijsko in je odlična preventiva pred bakterijami na lasišču, kar zmanjšuje možnost izgube las zaradi tovrstnih infekcij. Sok rdeče čebule prav tako pomaga povečati krvni obtok, kar je pomembno pri preventivi pred izpadanjem las. Dermatologi poudarjajo, da pravzaprav ne obstajajo negativni stranski učinki rdeče čebule.



Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.