Zdravje > Aktualno
30 ogledov

Recite ne prhljaju

Pri suhem lasišču prepogosto umivanje las prhljaj še poslabša. (Foto: Shuttersto Žurnal24 main
Prhljaj je morda samo posledica stresa in preveč zaužitega sladkorja.

Proti prhljaju učinkujejo tudi številne naravne sestavine, ne samo šamponi. Naslednjič namesto šampona med tuširanjem na lasišče nanesite sodo bikarbono. Pustite delovati dve minuti in sperite. Včasih si perite glavo s sodo, drugič s šamponom. Morda vam bo pomagalo.

Praviloma pomaga tudi jabolčni kis, ki ga razredčenega z vodo nanesemo na lasišče. Pustite ga delovati vsaj deset minut, lahko tudi dlje. Kis bo uničil morebitne glivice, deluje pa tudi antibakterijsko. Sperete ga lahko samo z vodo, lahko tudi z blagim šamponom. Namesto kisa lahko uporabite tudi limonin sok.

Za nastanek prhljaja je pogosto kriv tudi stres in nezdrav način življenja. Poskrbite, da bo hrana zdrava in čimbolj raznolika, nastanek prhljaja pa pogosto povzročajo glivice, ki jih spodbujamo z uživanjem sladkorja. Zato poskisite z dieto brez sladkorja in videli boste, ali je to krivo za vaše težave.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.