Šport
55 ogledov

Podlunšek 13. v Nemčiji

Red Bull Air Race EPA
Slovenski akrobatski pilot Peter Podlunšek je na preizkušnji svetovnega prvenstva Red Bull Air Race v nemškem Lausitzu zasedel 13. mesto.

Na najvišjo stopničko je stopil Avstralec Matt Hall, drugo mesto je zasedel Nemec Matthias Dolderer, tretje pa Kanadčan Pete McLeod.

"Dirkaški vikend je bil zame precej težak, saj se je po dobrih petkovih treningih v soboto nad nas zgrnilo nekaj tehničnih težav. Vse smo rešili, kot smo tudi znatno izboljšali hitrost, česar smo se zares razveselili. Naše letalo je po trdem delu postalo konkurenčno in le še vprašanje časa je, kdaj bo ekipa Peter Podlunšek Racing poletela v zrak na meji sposobnosti letala in pilota," je po preizkušnji v Nemčiji dejal Podlunšek, ki se v domovino vrača brez točk, a z dobrim občutkom. Po njegovem mnenju je letalo postalo dovolj hitro in bo v bližnji prihodnosti lahko posegel po najvišjih mestih.

Pred akrobatskimi piloti sta le še dve preizkušnji, obe bosta v ZDA. Prva bo 1. in 2. oktobra v Indianapolisu, druga pa 15. in 16. oktobra v Las Vegasu.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.