Šport > Moto športi
18 ogledov

Red Bull zavrnil Ferrari

christian horner dietrich mateschitz EPA
Red Bull je zavrnil ponudbo Ferrarija za dobavo motorjev v sezoni 2017, potem ko bo avstrijski ekipi potekla pogodba z Renaultom.

Poročali smo, da so se tekom dirkaškega konca tedna za VN Kanade za zaprtimi vrati v Montrealu sestali predstavniki Ferrarija in Red Bulla, ki so se pogovarjali o dobavi motorjev za sezono 2017.

Red Bull je iz dneva v dan bolj nezadovoljen s predstavami Renaultove pogonske enote, kateri pripisuje levji delež odgovornosti za rezultate v letošnji sezoni, v kateri avstrijski gigant tudi po osmih dirkah še nima uvrstitve na zmagovalni oder.

O ponudbi Ferrarija, ki naj bi za dobavo pogonskega sklopa zahteval 18 milijonov evrov, so se razpisali nemški mediji. Red Bull bi se moral zadovoljiti z motorjem, ki bi imel 20 do 30 konjskih moči manj od enote, s katero bi nastopala dirkača Ferrarija. Druge podrobnosti ponudbe za zdaj ostajajo skrivnost, šef Red Bulla Christian Horner pa je namignil, da so pogoji nesprejemljivi.

''Z Renaultom imamo sklenjeno pogodbo, tako da ni potrebno sprejeti nobene odločitve. Sergio (Marchione, op a.) nam je velikodušno ponudil svoj motor, vendar vam verjetno ni razkril svojih pogojev,'' je povedal Horner.

Red Bull se tako vrača na začetek, kjer mu ostane le upanje, da bo Renault dvignil nivo svoje pogonske enote in ponudil dostojen odpor uin Ferrariju, v nasprotnem primeru pa bi lahko avtrijska ekipa celo izstopila iz F1.

''Še vedno si želimo zmagovati, a s šetlandskim ponijem ne moreš zmagati na konjski dirki,'' se je pošalil šef Red Bulla.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.