Šport > Moto športi
10 ogledov

Red Bull predstavil osupljivega RB11

red bull rb11 testiranje jerez Facebook/Infiniti Red Bull Racing
Red Bull je kot zadnja ekipa formule ena predstavil nov dirkalnik RB11, ki je navdušil s svojo osupljivo podobo.

Red Bull je svoje orožje za prihajajočo sezono F1, v kateri upajo, da se bodo lahko dostojneje zoperstavili Mercedesu, predstavil na začetku predsezonskih testiranjih v Jerezu, ko je z RB11 na stezo zapeljal Daniel Ricciardo

Avstrijska ekipa prvič po štirih sezonah v svojem kolektivu nima svetovnega prvaka, saj jo je po koncu lanske sezone zapustil Sebastian Vettel, ki se je preselil k Ferrariju. Sloves ekipe, ki stremi k osvajanju dirkaških in konstruktorskih naslovov, bosta poskušala upravičiti že uveljavljeni Daniel Ricciardo in novinec v ekipi Daniil Kvyat, ki je svoje dirkaške kvalitete dokazal v Toro Rossu.

Red Bull se je v skladu s pravili odločil za nižji nos na sprednjem delu šasije, kar pa je tudi najvidnejša sprememba v primerjavi z njegovim predhodnikom. "Upam, da bo tole prava zverina. Kmalu bomo videli. Lani je bilo veliko pritiska, moral sem se dokazovati, mislim pa, da sem to dobro opravil. Zdaj smo pripravljeni, da izzovemo Mercedes in pokažemo, česa smo sposobni," je dejal novi prvi voznik Ricciardo, ki mu bo družbo v ekipi delal Rus Danil Kvjat.

Kot predzadnja ekipa od devetih potrjenih udeleženk sezone 2015 je svoj dirkalink predstavil tudi aktualni prvak Mercedes. Lewis Hamilton in Nico Rosberga sta se z W06 pobliže spoznala že v Silverstonu, kjer jima je preglavice povzročalo vreme, v nedeljo in ponedeljek pa bosta nabirala kilometrino v Jerezu. Po pričakovanjih naj bi se v nedeljo na dirkališču zvrstilo osem od devetih ekip, manjkala bo le Force India.

''Predstavitev je vedno zelo razburljiva. Prva vožnja, prvi vpogled v novosti, prvi občutki. O dirkalniku vem ogromno, a le na papirju. Na dirkališču gradimo izkušnje in znanje za prvo dirko,'' je povedal Rosberg in dodal: ''Težko bo ponoviti sezono 2014, a želimo si zadržati momentum in dominirati v prihajajočih letih.''

hamilton rosberg jerez w06 predstavitev | Avtor: Reuters Reuters

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.