Magazin > Lepota & telo
58 ogledov

Redni obroki prispevajo k zdravju

solata, zdrava hrana Žurnal24 main
Hitri prigrizki vsekakor ne prispevajo k bolj zdravemu življenjskemu slogu.

Izsledki nove študije, ki je bila objavljena v Cambridge Journals, so namreč pokazali, da imajo tisti študenti, ki si redno in konsistentno pripravljajo svoje obroke, bolj zdrav življenjski slog in povišano stopnjo zdravja.

Študija, ki je vključevala 1013 dijakov in študentov iz Združenih držav Amerike in se v prvi vrsti osredotočala na njihove prehranjevalne navade, je pokazala, da so bolj zdravi tisti udeleženci, ki si vnaprej pripravijo svoje obroke že doma in jih konsistentno pojejo zjutraj in zvečer. Študenti s slabšim zdravjem pa so bili povečini tisti, ki so si kupovali obroke zunaj in jedli med opravki ali med uporabljanjem katerega izmed tehnoloških pripomočkov. Omenjena skupina študentov je imela tudi višjo stopnjo tendence po prehranjevanju z bolj sladkimi in hitrimi prigrizki.

Raziskovalci so namreč predpostavili, da bodo študenti, ki si pripravljajo svoje obroke, bolj premislili o izbiri hrane, kakor tista skupina, ki v hektičnem ritmu kupi tisti prigrizek, ki je najbližje pri roki. Raziskava je pokazala še, da prehranjevanje v družinskem krogu poleg koristi, ki prispevajo k zdravju, obenem krepi tudi vezi med starši in dijaki.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.