Svet
22 ogledov

Reevina mama: "Zakaj ravno moja mala deklica?"

Oscar Pistorius Reuters
"Vsi si želimo odgovore. Želimo izvedeti, kaj točno se je zgodilo, zakaj je morala naša čudovita hči umreti na takšen način," je dejala mati June Steenkamp. Viri CNN: Reeva naj bi bila po streljanju še živa.

Prvič je za javnost spregovorila tudi mati pokojne Reeve Steenkamp, June Steenkamp. V solzah se je spraševala: "Zakaj ravno moja mala deklica?"

Dejala je, da je hčer imela še toliko za dati, zdaj pa je ni več, piše južnoafriški časnik Times. "V hipu je izginila najlepša oseba, ki je kdajkoli živela," je dejala njena mama in dodala, da je vse, kar jim je ostalo le še ukvarjanje z njeno smrtjo. "Vsi si želimo odgovore. Želimo izvedeti, kaj točno se je zgodilo, zakaj je morala naša čudovita hči umreti na takšen način". Oče manekenke pa je dejal, da Pistoriusa ne sovraži.

Je bila po streljanju še živa?

CNN poroča, da naj bi bila Reeva po streljanju še živa, Pistorius pa naj bi jo po stopnicah odnesel v spodnje prostore. Ustreljena je bila štirikrat, prvo strelno rano naj bi dobila že v spalnici, in sicer v bok, nato pa naj bi pobegnila v kopalnico.

Kot glavni dokaz so preiskovalci zasegli tudi kij za kriket, poroča CNN. Detektivi želijo ugotoviti, ali ga je uporabila Reeva v samoobrambi, ali pa je Pistorius z njim razbil vrata kopalnice, potem ko se je skrila vanjo. Nekateri mediji pa celo pišejo, da naj bi imela Reeva počeno lobanjo in ravno udarec s kijem naj bi bil zanjo usoden.

Po nesreči ustrelil prijatelja

Januarja naj bi Pistorius po nesreči svojega prijatelja boksarja Kevina Larena v eni izmed južnoafriških restavracij v Johannesburgu skoraj ustrelil v nogo. Kot je dejal Kevin, si je Oskar želel ogledati pištolo njegovega prijatelja, ko jo je prijel, se je ta sprožila. Na srečo je zgrešil Larenovo nogo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.