Avto
257 ogledov

Nov trend - kraja diplomatskih tablic

Diplomatska tablica Youtube
Vozila diplomatskih predstavništev v Srbiji so v zadnjih tednih tarča nepridipravov, ki kradejo registrske tablice.

V zadnjih dveh mesecih je skupno izginilo že 40 registrskih tablic z diplomatskih avtomobilov. Na vozilih v lasti ekvadorske ambasade so tablice izginile že dvakrat.

Diplomatom so dovoljeni tudi prekrški

Težava je toliko večja, ker prometni policisti ne smejo zaustaviti vozil z diplomatskimi tablicami, saj niso odgovorni za prekrške, policisti pa jih ne morejo kaznovati niti za prehitro vožnjo.

Srbi se bodo morali uporabiti rešitve iz tujine, kjer so tovrstno težavo rešili s posebnimi nalepkami, ki se uničijo v primeru, da se tablica sname z vozila. Na ta način policisti vidijo, ali je bila registrska tablica ukradena ali ne.

Kriminalistični policist Igor Pešić pravi, da je tovrstna kraja zelo zaskrbljujoča. "Ne smem niti pomisliti, kaj lahko pomeni, če tablice pridejo v roke kriminalcem, ali nekomu, ki bo pijan sedel za volan avtomobila. Kraja tovrstnih oznak je lahko potencialni povod za kriminalno dejanje," pravi Pešić.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.