Slovenija
27 ogledov

Rehn požugal Sloveniji

Olli Rehn EPA
Rehn Slovenijo opozarja, naj že pospeši izvajanje strukturnih reform, če želi pridobiti dodaten čas za odpravo o presežnega javnofinančnega primanjkljaja.

V prihodnjem desetletju bo eden ključnih dejavnikov, ki bodo ovirali rast, staranje prebivalstva. Reforme so ključne ne le za premostitev trenutne krize, temveč tudi za učinkovito soočanje z dolgoročnimi demografskimi izzivi, je evropski komisar za gospodarske in denarne zadeve Olli Rehn.

Zaradi splošnega napredka pri zniževanju primanjkljajev je komisija spomladi več državam dovolila, da upočasnijo fiskalno konsolidacijo. Tudi Slovenija je dobila dve leti več časa za odpravo presežnega javnofinančnega primanjkljaja.

"A ta dodaten čas je treba učinkovito izkoristiti za pospešitev izvajanja strukturnih reform. To med drugimi velja za Francijo, Italijo, Španijo, Belgijo in Slovenijo," je poudaril evropski komisar v govoru na konferenci v avstrijskem Alpbachu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.