Slovenija
27 ogledov

Reka Krka presegla opozorilni pretok

kostanjevica na krki Anže Petkovšek
Krka je v Gorenji Gomili presegla opozorilni pretok. Ponoči bo Krka še postopno naraščala, v spodnjem toku bo predvidoma dosegla največji pretok v jutranjih urah. Razlivala se bo na območju vsakoletnih poplav, so sporočili iz Oddelka za hidrološko prognozo na Agenciji RS za okolje.

Ponekod po državi pa težave povzročajo meteorne vode. Po podatkih uprave za zaščito in reševanje je na območju občine Radlje ob Dravi poplavljena cesta Brezni vrh - Remšnik, tam obstaja tudi nevarnost zemeljskega plazu. Zaradi obilnejših padavin je narasli potok zalil tudi cesto na območju občine Ruše.

V Prekmurju je meteorna voda zalila kletne prostore v Černelavcih, težave pa imajo tudi na Celjskem. Voda je zjutraj zalila klet stanovanjske hiše na Frankolovem v občini Vojnik. Posredovali so gasilci, ki so izčrpali vodo in preprečili njeno nadaljnje vdiranje v objekt.

Po napovedih vremenoslovcev bo dež danes od zahoda postopno slabel ter zvečer in ponoči povsod ponehal, postopno bo slabela tudi burja na Primorskem. Ponovno bo začelo deževati v torek, ko se bo po napovedih meteorologov začelo jesensko deževje, ki bo predvidoma trajalo vse do konca tedna.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.