Šport
25 ogledov

Rekord: v petih minutah zadel 135 trojk

Josh Ruggles svetovni rekord trojke met za tri točke Wheaton Academy Youtube
Ameriški srednješolec Josh Ruggles je postavil neuradni svetovni rekord po številu zadetih metov za tri točke. V petih minutah jih je "natresel" kar 135!

Met za tri točke bo tudi na letošnjem EuroBasketu močno orožje slovenske reprezentance. Varovanci selektorja Božidarja Maljkovića lahko pred začetkom domačega turnirja nekaj navdiha najdejo v predstavi srednješolskega košarkarja Josha Rugglesa, čigar izjemne strelske vaje je objavil novinar CBS Gary Parrish.

Ruggles se je sodeč po opisu videa odločil, da bo po tednu treningov skušal preseči svetovni rekord in v dvorani Wheaton Academy v petih minutah zadel 135 metov za tri točke. Njegov odstotek meta je bil izjemnih 92 % (135/147).

Zaenkrat še ni pri Guinnessu

Več kot očitno gre za specialista za met z razdalje, saj je marca slavil na šolskem tekmovanju v metu za tri točke IHSAThree Point Showdown "King of the Hill". Guinnessova knjiga rekordov sicer ne navaja rekorda v številu zadetih trojk v petih minutah, temveč le v minuti, uri in 24 urah.

Spletne strani Ball is Life in Slam Online so dosežek Rugglesa sicer že označile za svetovni rekord. Košarkar je presegel dosežek nekdanjega člana Kansas State Laurieja Koehna, ki je maja zadel 132-krat.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.