Šport > Nogomet
66 ogledov

Rekord za Čecha

Petr Čech Profimedias
Pred evropskim prvenstvom bo odigrana kopica prijateljskih tekem. Zaigrali sta tudi dve tekmici Slovenije v kvalifikacijah za SP 2018.

Slovaška nogometna reprezentanca, ki bo v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2018 igrala v skupini skupaj s Slovenijo, je na pripravljalni tekmi za evropsko prvenstvo v Franciji premagala Gruzijo s 3:1. Za Slovake je dvakrat zadel Adam Nemec (5. in 56. minuta), enkrat pa Adam Zrelak (70.) Za Gruzijo je bil uspešen Levan Kenia (71.).

Češka je ugnala Malto, tudi tekmico Slovenije v kvalifikacijah za SP 2018. Čehi so slavili s 6:0. V središču pozornosti je bil vratar Čehov, 34-letni Petr Čech, ki je s 119. nastopom za izbrano vrsto podrl češki rekord. Tega je prej imel v lasti Karel Poborsky. Vratar Arsenala je za češko debitiral leta 2002, osemkrat pa je dobil nagrado za najboljšega češkega nogometaša.

Marcus Rashford | Avtor: Profimedias Profimedias
Zadetek na debiju

Svoj prvi nastop za Anglijo pa je opravil 18-letni napadalec Manchester Uniteda Marcus Rashford, ki je za prvi reprezentančni zadetek potreboval le 135 sekund. Z zadetkom v tretji minuti dvoboja proti Avstraliji je postal tretji najmlajši strelec v zgodovini angleške reprezentance, mlajša sta bila ob prvencu le Wayne Rooney in Michael Owen. Rashford je sicer po predložku Raheema Sterlinga srečno prišel do žoge in jo z volejem poslal v mrežo.

Angleži razen zadetka v prvem polčasu niso veliko pokazali, je pa njihovo prednost v 55. minuti s svojim 52. zadetkom v reprezentanci podvojil Rooney. Ta jezadel z 20 metrov po protinapadu, znova je bil podajalec Sterling. V 76. minuti pa je ob nenevarnem predložku Avstralcev slabo posredoval Eric Dier in zatresel lastno mrežo za končnih 2:1.

Na evropskem prvenstvu na visoko uvrstitev računajo tudi hrvaški nogometaši. Ti so se tokrat gostili Moldavijo in jo v premešani postavi premagali z 1:0. Edini zadetek na tekmi je že v deveti minuti zabil Andrej Kramarić.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.