Slovenija
55 ogledov

Rekorden zaseg: Policija odkrila plantažo s petimi tonami marihuane

cannabis španija Žurnal24 main
Španska policija je v kraju Villarroblado v regiji Albacete včeraj odkrila plantažo marihuane, na kateri je raslo 75 tisoč sadik indijske konoplje. Zasegli so okoli pet ton te droge.

"Težava so velika neposeljena območja na obrobjih manjših krajev, kjer je le peščica policistov, ki skrbijo za red in mir. Ti nimajo časa, da bi nadzorovali celotno ozemlje," po poročanju francoske agencije AFP pravijo predstavniki policijskega sindikata.

marihuana španija | Avtor: EPA EPA

"Na policijski postaji v kraju Olot s 34 tisoč prebivalci hranimo štiri tisoč sadik, ostale so shranjene po različnih postajah v kleteh, garažah in celo pisarnah," je povedal Miquel Milagros.

Policija mora namreč dokazno gradivo obdržati, dokler ne dobi ukaza sodišča, da ga lahko uniči, kar včasih traja tudi mesec dni.

 

Policisti: "Občutek imamo da smo pod vplivom"

Vonj po marihuani je tako močan, pravijo, policisti, da imamo občutek, kot bi bili pod vplivom te droge. "Smrad je neznosen. Imeli smo primere policistov, ki so morali predčasno zapustiti delovno mesto, ker jih je začela boleti glava in se jim je vrtelo," dodajajo.

"Predstavljajte si, kakšen vtis dobijo ljudje, ko pridejo na policijsko postajo prijaviti rop, pa naletijo na ta vonj," je kritičen Milagros.

Da bi težavo rešili, policijski sindikat zahteva, da jim oblasti dostavijo posebne posode, ki bi jih lahko neprodušno zaprli.

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 2
  • erikkk 19:53 05.september 2015.

    pa jim je šel zaslužek ...

  • Avatar praufo
    praufo 13:42 05.september 2015.

    Pa kolk časa se bodo še ukvarjal s to rastlino. Neumnosti res ni videti konca.