Šport
35 ogledov

Rekorden prestop Slovenca

Oblak Benfica Olhanense Liga Zon Sagres Portugalska prvenstvo Facebook
Jan Oblak je tudi uradno postal član španskega prvaka Atlético Madrida. Ta je zanj odštel 16 milijonov evrov, kar je rekordna vsota pri prestopih Slovencev.

Reprezentančni vratar Jan Oblak je tudi uradno novi član madridskega Atlética. Španski nogometni prvak in finalist lige prvakov ter lizbonska Benfica sta se po dolgotrajnih pogajanjih le dogovorila za prestop 21-letnika. Za Oblaka so rdeče-beli odšteli 16 milijonov evrov odškodnine. To je najvišja vsota v zgodovini prestopov slovenskih nogometašev.

Oblak, ki je podpisal šestletno pogodbo, je sicer po igranju za Olimpijo že leta 2010 prestopil k lizbonski Benfici. Ta ga je nato v naslednjih sezonah posodila Beira-Maru, Olhanenseju, Uniau Leirii in Rio Aveju, v minuli sezoni pa je s svojimi predstavami potrdil sloves enega najbolj nadarjenih vratarjev na svetu v članski vrsti Benfice. Njegovo delo so na Portugalskem znali ceniti, ne nazadnje so ga pred dnevi izbrali za najboljšega vratarja prve portugalske lige v sezoni 2013/14.

Škofjeločan, ki ga v četrtek zjutraj v Madridu čaka še zdravniški pregled, je lani osvojil tako naslov portugalskega prvaka kot tudi pokalno tekmovanje in ligaški pokal. "Jan Oblak je vratar, ki ga čaka velika prihodnost. Prinaša nam veliko kakovost na vratarskem položaju. Je eden najbolj obetavnih vratarjev na svetu in veseli smo, da se nam je pridružil. To je res vesela novica za naš klub," je dejal športni direktor Atlética Jose Luis Perez Caminero.

Oblakovih 16 milijonov evrov je najvišja odškodnina v zgodovini prestopov slovenskih nogometašev. Pred tem je bil rekorder Zlatko Zahović, ki se je za 13,5 milijona evrov preselil iz Porta k Olympiakosu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.