Šport > Nogomet
14 ogledov

Remi Italije na praznem Poljudu

Stephan El Shaarawy Marcelo Brozović EPA
Na zaradi kazni praznem splitskem Poljudu sta se Hrvaška in Italija razšli z remijem (1:1), po katerem so "kockasti" ostali na vrhu skupine H s 14 točkami, Italija ima dve manj.

Tribune Poljuda so zaradi kazni, ki jo je Uefa namenila Hrvaški po diskriminatornem obnašanju navijačev, na tekmi proti Italiji ostale prazne. A "kockasti" so v obračun kljub temu krenili kot rahli favoriti, saj je italijanski selektor Antonio Conte zaradi poškodb ostal brez Danieleja de Rossija, Marca Verrattija, Simoneja Zaze, Andree Barzaglija, zaradi kartonov pa brez Giorgia Chiellinija. Niko Kovač ni mogel računati na poškodovanega Luko Modrića in kaznovanega Vedrana Ćorluko.

Hrvati so srečanje začeli z napadalno igro, organizacijo italijanske igre so motili že v zadnji liniji. "Azzurri" so v prvih trenutkih vzdržali nalet in umirili tempo, v šesti minuti pa po individualni napaki vendarle dopustili stoodstotno priložnost. Davide Astori je ob golavt črti nespametno startal na Darija Srno in zakrivil enajstmetrovko. Toda Gigi Buffon je strel Maria Mandžukića z bele točke ubranil, saj je napadalec meril preveč po sredini.

Srečanje se je dokončno razživelo v 11. minuti. Stephan el Shaarawy je po predložku z desne in podaljšani žogi Graziana Pellèja na drugi vratnici zatresel mrežo, a so sodniki gol sumljivo razveljavili zaradi domnevnega prepovedanega položaja. Medtem ko so se Italijani jezili, so domačini krenili v hiter protinapad, Srna je pravočasno oddal na desno do Ivana Rakitića, ta pa je pred golom našel Mandžukića, ki je iz bližine matiral Buffona.

V 36. minuti so Italijani prišli do zasluženega izenačenja. Po prostem strelu Andree Pirla z desne je Pellè ob strelu z glavo v roko zadel Mandžukića, z bele točke je bil s "panenko" natančen Antonio Candreva, ki je zadel že na jesenskem medsebojnem obračunu na San Siru. Pred koncem polčasa je Buffona z razdalje preizkusil Rakitić, Subašić pa je bil še enkrat več dobro postavljen po še enem strelu Pellèja, tokrat z desne.

V samem zaključku tekme je bil pri gostiteljih izključen kapetan Srna, dobil je drugi rumeni karton. Obe ekipi sta v zadnjih trenutkih varovali točko in igrišče sta obe zapustili zadovoljni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.