Šport
48 ogledov

Remi kot popotnica za Katar

Sport 28.12.2013 Boris Denic, rokomet, prijateljska tekma, Slovenija - Makedonij Saša Despot
Slovenska moška rokometna reprezentanca se je v tretjem krogu mednarodnega turnirja na Danskem danes v Aarhusu z Islandijo razšla z neodločenim izidom (32:32).

Slovenska izbrana vrsta je po dveh porazih proti Danski v Odenseju s (26:36) in Švedski v Aalborgu s (23:29) iztržila neodločen izid na zadnji pripravljalni tekmi v Aarhusu pred odhodom na svetovno prvenstvo, ki bo med 15. januarjem in 1. februarjem v Katarju.

Izbranci slovenskega selektorja Borisa Denića so v prvem polčasu imeli škarje in platno v svojih rokah. Hitro so povedli z 10:6, prednost štirih golov pa držali vse do 25. minute (16:12). V naslednjih treh minutah so malce popustili, rokometaši iz dežele gejzirjev so se jim približali na gol zaostanka (16:15), v sami končnici pa sta Dean Bombač in Dragan Gajić poskrbela, da so slovenski rokometaši na odmor odšli z lepo prednostjo treh zadetkov (18:15).

Prvi del v znamenju Slovenije

Islandski rokometaši, ki so dan pred današnjo tekmo s Slovenci nekoliko presenetljivo ugnali Dance s 30:29, so bili v podrejenem položaju vse do 37. minute. Denićevi izbranci so še naprej držali niti igre v svojih rokah (24:19), v naslednjih petih minutah pa doživeli strm padec in imeli vsega gol prednosti (25:24).

V 49. minuti so jih Islandci povsem ujeli in izenačili na 28:28. V prelomnih trenutkih dvoboja je sprva bolje kazalo slovenskim rokometašem, ki so nekajkrat vodili za dva gola (nazadnje v 53. minuti, ko je bilo 31:29), a so severnjaki v naslednjih štirih minutah naredili delni izid 3:0 in tekmece pahnili v zaostanek (31:32).

Kavtičnik zadel za remi

V živčni končnici so oboji delali začetniške napake, skoraj sedemminutni slovenski strelski mrk pa je v začetku zadnje minute prekinil Vid Kavtičnik in izenačil na 32:32. Islandci so imeli zadnji napad, slovenska obramba, na čelu z razpoloženim vratarjem Matevžem Skokom, pa se je ubranila in osvojila prvo točko na turnirju.

V slovenski izbrani vrsti je bil na današnji tekmi najbolj učinkovit Gajić s sedmimi goli. Miha Žvižej je prispeval šest, Kavtičnik in Jure Dolenec po štiri, Marko Bezjak tri, David Špiler, Dean Bombač in Blaž Blagotinšek po dva, Luka Žvižej in MIladin Kozlina pa po zadetek. V islandski reprezentanci sta Amor Tor Gunnarsson in Alexander Petersson dosegla po šest golov.

Pripravljalni turnir, 3. krog:

Slovenija : Islandija 32:32 (18:15)
Gajić 7, M. Žvižej 6, Kavtičnik in Dolenec po 4; Gunnarsson in Petersson po 6.

Danska : Švedska 28:19 (15:7)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.