Šport
13 ogledov

Remi proti Špancem za samozavest

futsal euro 2012 slovenija španija reprezentanca futsal.si
Slovenska reprezentanca v futsalu je na prvi pripravljalni tekmi proti šestkratnim evropskim in dvakratnim svetovnim prvakom Špancem iztržila nedoločen rezultat (5:5).

Do remija v Mariboru je Slovenija prišla z dobro igro v drugem polčasu, Španija je sicer vodila že s 0:3 (ob polčasu z 2:3), junak tekme pri domačih pa je bil Kristjan Čujec, ki je dosegel "hat-trick".

Domača zasedba je pričela tekmo v postavi Damir Puškar, Igor Osredkar, Kristjan Čujec, Rok Mordej, Alen Fetić, gostje pa z Rafaelom, Ortizom, Martinezem, Fernandaom ter Aicardom. Španci so tekmo pred 3300 gledalci v dvorani Tabor začeli silovito in po sedmih minutah vodili s 3:0.

Končnica prvega dela pripadla Slovencem

Prvo zrelo slovensko priložnost je imel Čujec v 9. minuti. Takrat se je na levi strani otresel tekmecev in meril proti vratom Rafaela, a je žoga šla mimo. V 18. minuti je z leve vnovič močno meril Čujec, španski vratar je obranil njegov poizkus, strel kapetana Osredkarja pa je šel prek vrat. Nagrada za slovenski trud je prišla v 19. minuti. Po uigrani akciji je Čujec silovito meril in zabil žogo v špansko mrežo za 1:3. Španci so v nadaljevanju zrušili Osredkarja, z igro pa nadaljevali, saj so jim sodniki dosodili žogo. A to domačinov ni zmedlo - nepopustljivi Osredkar se je dokopal do žoge in jo poslal v zgornji levi kot za 2:3. Po minuti odmora so gostje storili še šesti akumuliran prekršek, Čujčev strel z 10-metrovke pa je vratar ustavil.

Igra z vratarjem se je obrestovala

Španci so silovito pričeli tudi drugi del. V 21. minuti je Damir Puškar obranil strel Sergia Lozana, v 22. minuti pa je bilo 3:3, zadel je Osredkar. V 25. minuti je bil zaradi posredovanja zunaj svojega prostora izključen Puškar, nadomestil ga je Igor Bratič, Lozano pa ga je matiral s prostega strela. V 32. minuti je dvorana Tabor spet skočila na noge - Bratič je izkoristil nezbranost v ekipi Španije. Prek celega terena je na drugi stran našel Čujca, ki je žogo pospravil v mrežo za izenačenje na 4:4. V zadnjih treh minutah in pol je Slovenija poizkušala z igralcem-vratarjem v polju. Na to mesto je vstopil Alen Fetić, Bratič pa se je preselil na klop. Tveganje se je obrestovalo, v 39. minuti je Čujec poravnal na 5:5 s strelom z leve strani.

Slovenija in Španija se bosta še enkrat pomerili v torek ob 19.30 v Litiji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.