Šport
54 ogledov

Vugrinec: "Mislil sem, da sem najstarejši"

Renato Vugrinec Makedonija trening Katar 2015 EPA
Z 39 leti Renato Vugrinec sodi med najstarejše igralce na svetovnem rokometnem prvenstvu v Katarju. Nekdanji slovenski reprezentant tokrat nosi dres Makedonije, ki jo danes čaka bitka s Hrvaško za prvo mesto v predtekmovalni skupini.

"Nisem najstarejši rokometaš na prvenstvu? Prepričan sem bil, da sem najstarejši," je hrvaškim novinarjem dejal Renato Vugrinec, ki bo na današnjem dvoboju proti našim južnim sosedom eno izmed najmočnejših napadalnih orožij makedonske reprezentance. Derbi moštev, ki sta v prvih treh krogih zabeležili maksimalen izkupiček, bo odločal o prvem mestu v skupini B, oba tekmeca pa sta možna nasprotnika Slovenije v osmini finala.

Dobra klapa v reprezentanci

Vugrinec je pojasnil, da se v dresu Makedonije dobro počuti: "Vedel sem, da še vedno lahko igram na visokem nivoju, tako da nisem veliko razmišljal, ko sem dobil vabilo. Telesno se dobro počutim, saj sem se uspešno izognil hujšim poškodbam. V zadnjih letih zelo kakovostno treniram. V slovenski reprezentanci smo bili dobra klapa, podobno vzdušje pa je tudi v makedonski. Gre za zelo izkušeno reprezentanco, ki lahko preseneti tudi marsikaterega favorita."

Proti Hrvaški po presenečenje

Že dvoboj proti Hrvaški bo pokazal pravo moč Makedonije. Vugrinec napoveduje boj do zadnje sekunde: "Vsi vemo, kaj v svetovnem rokometu pomeni Hrvaška. Poskusili bomo presenetiti. Čeprav je na papirju Hrvaška v vlogi favorita, bomo dali vse od sebe. Upanje umre zadnje."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.