Avto
110 ogledov

Renault prenovil clia, ki ga bodo proizvajali v Sloveniji

Prenovljeni renault clio
1/17
Renault
Renault je pred kratkim sporočil vzpodbudno novico za Sloveniji in tovarno Revoz. Clio bo nastajal v Novem mestu. Zdaj so pokazali prenovljeno različico aktualne, četrte generacije modela, ki bo nosil podpis "made in Slovenija."

Renault je 26 let po predstavitvi prvega clia in po več kot 13 milijonih prodanih primerkov po vsem svetu prenovil četrto generacijo, ki je na trgu od leta 2012 naprej. Glavna novost je nov svetlobni pečat, ki ga ustvarjajo žarometi s svetilnimi polnimi diodami led "pure vision" in dnevne luči v obliki črke C. Novosti najdemo tudi v opremi.

Modernejši in zrelejši videz

Na prednjem delu je preoblikovana maska, ki uokvirja velik Renaultov romb, in je v spodnjem delu razširjena. Zadaj je predrugačen spodnji del odbijača, ki zagotavlja večjo čvrstost. V ponudbo so dodane štiri nove karoserijske barve (intenzivno rdeča, titanovo siva, biserno bela in jekleno modra), prenovljena pa je tudi ponudba platišč in okrasnih pokrovov koles. Obogatena je ponudba dodatkov za prilaganje osebnemu okusu.

Ob prenovi so za clia uporabili materiale, ki so znani iz Renaultovih avtomobilov višjih segmentov. Tako je prenovljena celotna ponudba prevlek, posebno pozornost so posvetili vidni in na otip zaznavni kakovosti zrnatih plastičnih površin. Kromasti dodatki so bolj zadržani, matirane površine in barve pa bolj prefinjene.

Nove kombinacije pogonskih sklopov

Ponudbo pogonskih sklopov so obogatili s kombinacijo 1,5-litrskega dizel motorja energy dCi 110 in šeststopenjskega ročnega menjalnika. Novost v ponudbi je tudi kombinacija bencinskega motorja TCe 120 in šeststopenjskega ročnega menjalnika.

Na voljo bodo tri različne povezljive multimedijske naprave; media nav evolution, renault R-link evolution in nov sistem R&Go, ki je na voljo v vseh različicah. Za doplačilo bo na voljo z zvočnim sistemom visokega razreda bose® sound system. Poleg sistema za pomoč pri parkiranju s senzorji zadaj ima lahko (glede na različico) vgrajene tudi senzorje spredaj in kamero za vzvratno vožnjo. Bolje opremljene različice imajo lahko tudi napravo easy park assist, ki vozniku omogoča, da izvedbo parkiranja prepusti napravi.

 

Na nagradno igro se prijavite TUKAJ.

Komentarjev 1
  • blueone 17:34 13.junij 2016.

    Super novica, upam, da jih na dolenjskem izdelajo čim več.