Avto
92 ogledov

Renault kangooju podaljšal doseg in elektrificiral masterja

Kangoo Z.E.
1/4
Renault
Kangoo Z. E. in master sta novosti, s katerima znamka Renault utrjuje vodilni položaj pri uvajanju električnih dostavnikov.

Na avtosalonu v Bruslju je Renault premierno pokazal posodobljenega kangooja Z.E. V primerjavi z dosedanjim ima novo baterijo (33 kWh) in nov elektromotor (44 kW), po zaslugi katerih so mu doseg povečali kar za 50 odstotkov oziroma s 170 km na 270 km. V realnem prometu je to še vedno dovolj za 200 kilometrov dosega. Kangoo je tako trenutno gospodarski model z najdaljšim dosegom na trgu. Kangoo Z.E. je na voljo v dveh različnih dolžinah, štirih opremskih paketih in v različici z dvema ali petimi sedeži. 

Med posebnostmi električnega kangooja je klimatska naprava, ki deluje po principu toplotne črpalke in skrbi za ohranjanje toplote ter tako nezmanjšan doseg v mrzlem vremenu. Notranjost kangooja je mogoče tudi ogreti ali ohladiti na daljavo ob pomoči aplikacije za pametni telefon.

Do 22 "kubikov" se premika na elektriko

Druga novost pa je master Z.E., ki tako električni pogon uvaja še v razred velikih dostavnikov. Namenjen je uporabnikom, ki opravljajo dostavo do končnih naslovnikov v urbanem okolju, pri čemer potrebujejo veliko prostora za tovor. Master jim ga lahko ponudi vse do 22 kubičnih metrov (različica z zaprtim kesonom). Nosilnost je do 1.100 kg. 

V električnega masterja je vgrajena 33 kWh baterija in elektromotor z močjo 57 kW. Po testnem ciklu ima master doseg 200 kilometrov, pri čemer lahko doseže hitrost do 115 km/h. Polnjenje akumulatorja traja šest ur (7 kW). Električni master je kot furgon na voljo v treh karoserijskih izvedenkah, pa tudi kot kabina s ploščadjo. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.