Šport
20 ogledov

Renault: Newey laže

adrian newey EPA
Cyril Abiteboul, šef Renaulta v F1, se je odzval na obtožbe Adriana Neweyja in legendarnega inženirja postavil na laž.

Red Bull je dirko za VN Avstralije končal s krogom zaostanka za zmagovalcem Lewisom Hamiltonom, kar je sprožilo polemike o tem, ali bi morala Mednarodna avtomobilistična zveza (FIA) prekiniti prevlado Mercedesa in poskrbeti za izenačitev ''bojne opreme''.

Cyril Abiteboul | Avtor: EPA Cyril Abiteboul EPA
Avstrijski velikan, ki najglasneje lobira za spremembo pravilnika o razvoju motorja, se je po dirki v Melbournu izgovoril na Renaultov motor. ''Razočarani smo, ker smo se znašli v položaju z motorjem, ki je daleč zadaj, se kvari na vse mogoče načine in nima luči na koncu tunela,'' je takrat dejal inženir Red Bulla Adrian Newey. Abiteboul mu ni ostal dolžan. ''Težko je, če imaš partnerja, ki laže,'' je komentiral Francoz in dodal: ''Adrian je karizmatičen mož in inženir brez primere, a celo življenje že kritizira proizvajalce motorjev.''

Pri Renaultu so prepričani, da zaostanek ni samo posledica Mercedesove superiorne pogonske enote, temveč del odgovornosti nosijo tudi v taboru štirikratnih konstruktorskih prvakov. ''Poleg naših težav Red Bullu nevšečnosti povzroča tudi šasija, kar nam zagotovo ni v pomoč. Zadnji del dirkalnik je nestabilen. Kombinacija obeh težav je poskrbela, da je dirkalnik težko vodljiv,'' je sklenil Abiteboul.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.