Avto
21 ogledov

Renault s križanci zadel glavico na žebljico

Renault kadjar Renault
Renaultu je kljub poznejšemu vstopu v razred križancev uspel veliki met, saj je na valu uspešne prodaje postal viceprvak Evrope.

Renault je v prvi polovici leta za Volkswagnom postal drugi najbolj prodajan proizvajalec vozil v Evropi, saj je prodal več kot 595 tisoč vozil, kažejo podatki združenja ACEA. To pomeni, da je prehitel doslej drugouvrščenega Forda (565 tisoč vozil). Volkswagen je daleč spredaj pri 909 prodanih vozilih v prvem polletju, pa čeprav je zaradi afere Dieselgate beležil zelo skromno rast komaj 0,7 odstotka.

Kar 15-odstotna rast Renaulta je precej nad povprečjem celotne branže, ki je v prvem polletju znašala devet odstotkov. S tem je Renault tudi na pragu uresničitve napovedi iz leta 2014, da bo do leta 2017 postal druga najmočnejša znamka v Evropi. 

Analitiki menijo, da se ima Renault zahvaliti predvsem pravočasnemu prilagajanju okusu kupcev, ki so se iz kombilimuzin in enoprostorcev "preselili" na križance. Tako captur kot kadjar sta namreč za velikoserijskim cliom najbolj prodajana renaulta, poroča Automotive News.

Proizvajalec pa ima v igri še kar nekaj vročih "tradicionalnih" želez, saj je prodaja novega megana šele dobro stekla, prav tako naslednika lagune talismana. Jeseni pa bo na polno udaril še novi scenic, ki ima tudi veliko potez križancev.

Renault je po aktualnih podatkih Sekcije za motorna vozila pri nas trenutno tretja znamka za Volkswagnom in Škodo. A so slovenski podatki težko primerljivi, saj je bil denimo julija kot daleč najbolj registiran model pri nas statistično naveden VW polo, sledi pa mu škoda octavia, kar pa je v realnem življenju brez enodevnih registracij težko verjeti.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.