Šport
15 ogledov

Repriza finala tudi tokrat Chicagu

Toews Chicago Blackhawks Boston Bruins liga NHL finale končnica Reuters
Aktualni prvaki so spet vzeli mero lanskim finalistom Stanleyjevega pokala.

Branilci naslova Chicago Blackahwks so utrdili status trenutno druge najboljše ekipe, ko so po kazenskih strelih s 3:2 premagali najboljšo ekipo atlantske skupine Boston Bruins. Jonathan Toews in Patrick Kane sta zadela kazenska strela za domače.

Za Chicagom je tako uspešen konec tedna, saj je poleg Bostona premagal vodilno ekipo lige Anaheim. "Premagali smo dve zelo dobri ekipi. Ne morem reči, da smo pred tema dvema tekmama igrali tako, kot smo si želeli," je dejal Kane. Chicago je sicer s 75 točkami drugo najuspešnejše moštvo lige.

Pri Bostonu je z dvema zadetkoma izstopal Brad Marchand. "Vedno je lepo doseči par zadetkov, res pa je, da se nisem obremenjeval s kakšnim maščevanjem za lanski finale ali čim podobnim," je povedal Marchand, ki mu v finalu minule sezone proti Chicagu ni uspelo zabiti gola. "To je bila zgolj ena od pomembnih tekem za našo ekipo, saj potrebujemo vsako točko," je še dejal.

Rangersi na krilih Nasha do zmage

Carolina je s 3:5 izgubila proti Tampa Bayu, eden izmed bolj veselih v taboru ekipe s Floride pa je bil branilec Mark Barberio, ki je dosegel dva zadetka. Tako si lahko končno postriže bujno pričesko. Pred dvema letoma, ko še ni igral v ligi NHL, si je namreč obljubil, da se ne bo ostrigel, dokler ne zaigra v NHL in tam zabije zadetka. Tampa se je zdaj točkovno izenačila z vodilno ekipo atlantske skupine Bostonom.

New York Rangers so ugnali Washington s 4:1, Rick Nash pa je bil avtor prvih dveh zadetkov gostiteljev.

Liga NHL, izidi:

Chicago Blackhawks : Boston Bruins 3:2**
Carolina Hurricanes : Tampa Bay Lightning 3:5
New York Rangers : Washington Capitals 4:1

** – po kazenskih strelih

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.