Svet
14 ogledov

Republikanci: Ustavite financiranje Trumpa

Donald in Melania Trump Profimedias
Več kot 70 republikancev, med njimi pet nekdanjih članiv kongresa, poziva vodstvo republikanske stranke, naj ne financira več volilne kampanje republikanskega predsedniškega kandidata Donalda Trumpa.

Odprto pismo je podpisalo več kot 70 republikancev. Predsednika nacionalnega odbora pozivajo, da ustavi financiranje kampanje Donalda Trumpa in se osredotoči na zaščito ranljivih kandidatov na volitvah v senat in predstavniški dom. "Prepričani smo, da je Donald Trump razdiralen, malomaren in nesposoben. Zaradi rekordne nepriljubljenosti tvegamo, da bodo demokrati zmagali zelo prepričljivo."

"Zgolj takojšnja preusmeritev vseh sredstev za zaščito ranljivih kandidatov na volitvah v senat in predstavniški dom bi preprečila potop republikancev s sidrom s Trumpovim grbom okoli vratu," so, kot navaja Business Insider, zapisali republikanci.

Dodajajo, da odločitev ne bi smela biti težka, saj so Trumpove možnosti, da postane predsednik ZDA, iz dneva v dan manjše. Zadnje ankete so namreč pokazali veliko prednost kandidatke demokratov Hillary Clinton.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 15:53 12.avgust 2016.

    MIslim kera bedarija. Kaj imate pol volitve za predstavnika vaše stranke če ga pol niti ne podprete ne. Krneki. A zdej mislte da boste njega tok uničl da se bo predal pa da boste kr enga notr na hitr dal ...prikaži več pa da bo zmagal al kaj? Bedaki.