Svet
48 ogledov

"Rešen sem, ker sem šel slučajno v avto"

Plaz v Italiji zasul hotel EPA
Žalostne zgodbe ljudi iz hotela v osrednji Italiji, ki ga je zasul plaz. Reševalci še vedno iščejo morebitne preživele. Med drugim je preživel tudi moški, ki je v trenutku, ko se je sprožil plaz, odšel do avtomobila. V hotelu je pustil ženo in otroke.

Plaz se je sprožil v kraju Farindola sredi Abrucev v osrednji Italiji; kot predvidevajo strokovnjaki, se je sprožil po nizu včerajšnjih potresnih sunkov na območju. .Smučarski hotel Rigopiano pod goro Gran Sasso je močno poškodovan, kot poročajo reševalci, se je dobesedno premaknil za kakih deset metrov.

Reševalci so se do poškodovanega hotela na nadmorski višini 1200 metrov prebijali celo noč. Prvi so ga na smučeh dosegli zgodaj zjutraj. V avtomobilu pred hotelom so našli dva preživela; enega so zaradi ozeblin s helikopterjem prepeljali v bolnišnico, drugi je nepoškodovan.

Giampaolo Parete je po poročanju italijanskih medijev reševalcem povedal, da je v hotelu pustil ženo in dva otroka. "Rešen sem po slučaju. V avto sem nekaj skočil ravno takrat, ko se je sprožil plaz." Po zadnjih informacijah je umrlo več ljudi, reševalci še vedno iščejo morebitne preživele.

PREBERITE TUDI:

Sneg v notranjosti

Italijanski mediji so medtem na Twitterju objavili prve fotografije notranjosti hotela, v katerega so se pred nekaj urami končno uspeli prebiti reševalci. Sneg je dobesedno zatrpal prostore hotela, kar še otežuje iskanje morebitnih preživelih.


Ko so reševalci prispeli na mesto dogodka, okrog 3. ure zjutraj, so v notranjosti sicer zasutega hotela zaznali svetlobo. Klicali so ljudi, a nihče jim ni odgovarjal.

V reševanju sodeluje več deset gasilcev, gorski reševalci, šest ekip hitre pomoči in lokalna policija.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.