Vizita za živali > Novice
20 ogledov

Rešeni psički Nuska in Kati

Cipres
1/5
Društvo za pomoč hrtom
Na Sejmu za ljubitelje živali bodo tudi rešeni hrtki in pointerji.

V nedeljo boste na Sejmu za ljubitelje živali, ki bo v Češminovem parku v Domžalah, spoznali tudi Društvo za pomoč hrtom in Kinološko društvo pointer. V fotogaleriji lahko vidite še nekaj kužkov, ki so bili še v sredo prosti za rezervacijo.

Na stojnici bodo imeli promocijski material v obliki zloženk, majice njihovega društva in knjigo Hrti na sprehodu. Predsednica Nina Žepič bo s seboj pripeljala tudi svoji rešeni psički.

Nuska in Kati 

“Z menoj bo španska hrtica Nuska, moja prva posvojena hrtica, ki so jo prostovoljci januarja leta 2007 našli privezano na železniških tirih, da bi jo povozil vlak,” opisuje. Psička je bila posvojena preko italijanske ekipe Gaci in je glavni krivec, da so marca 2008 ustanovili Slovensko društvo za pomoč hrtom.

S seboj bo pripeljala tudi angleško pointerko Kati, ki jo je v živo prvič srečala na obisku španskega zavetišča El Arca de Noe Ambacete. “En sam pogled in en sam dotik sva potrebovali, nič več. Meni tečejo solze, Kati liže moje roko. Utrujena od dolge poti, a ne morem drugače, kot da stopim k njej in jo objamem,” opisuje prvo srečanje Nina.

Kati je bila sicer v slabem stanju, med drugim je imela na prsnem košu veliko bulo in velik vnet žulj na tački. “Njena tanka koža je bila polna ran in odrgnin. A zame najlepša,” se spominja. Po sprehodu sta odšli do avta, da bi Nina odložila fotoaparat, Kati pa je takoj skočila v boks. “Kot bi vedela, da je to slovo, kot bi vedela, da je to zadnja možnost, da gre z mano,” pravi Nina. Nina je ni mogla takoj vzeti s seboj, saj so potrebni krvni testi in vsa dodatna dokumentacija. Na svojo Kati je čakala kar dva meseca, na Sejmu za ljubitelje živali, pa jo boste spoznali tudi vi.  

Žalostne usode

“Naše društvo je bilo ustanovljeno, da bi pomagali javnost informirati o žalostnih usodah več tisoč velikih angleških hrtov tekačev (greyhoundov) in lovskih španskih psov, španskih hrtov (galgov), ptičarjev in pointerjev,” pravi Nina.

Glavni cilj njihovega prostovoljnega dobrodelnega delovanja je odsluženim hrtom tekačem in lovcem poiskati nove domove, v katerih bodo lastniki zanje ljubeče skrbeli. “Trudimo se, da bi odsluženi hrti živeli dostojno življenje pasjih ljubljenčkov in da bi tudi zanje končno posijalo sonce,” dodaja.

anja.scuka@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.