Magazin > VIP
28 ogledov

Reševalci prišli prehitro

michael schumacher, Corinna Schumacher EPA
Nemška revija piše, da bi bilo za Schumacherja celo bolje, če bi reševalci na kraj nesreče prispeli nekaj minut kasneje.

Nemška revija Stern trdi, da so bile za zdravstveno stanje nekdanjega prvaka Formule 1 usodne prve minute zdravstvene oskrbe po nesreči. "Če bi reševalci s helikopterjem na kraj prispeli le nekaj minut kasneje, bi prepoznali, da gre za življenje ali smrt. Tako pa so Schumacherja dali v helikopter, ne da bi ga priklopili na ventilator," so zapisali, pri čemer se sklicujejo na zdravniške vire.
Pri Sternu so zapisali, da je morda ravno njegova odlična telesna pripravljenost tokrat bila njegov največji sovražnik. Ta naj bi namreč botrovala temu, da reševalci niso prepoznali resnosti poškodb.

Schumacherju se je namreč stanje  v helikopterju nekaj minut po vzletu močno poslabšalo, zaradi česar so se morali ustaviti v bolnišnici v Moutiersu, preden so ga odpeljali v bolnišnico v Grenoblu, s čimer so izgubili dragoceni čas.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.