• Pet 17 do 31 °C
  • Sob 20 do 29 °C
  • Ned 19 do 25 °C
več na vreme.net

Junak Slovenije

0 komentarjev

Rešil kolega iz hladnega morja

Prva takšna nesreča. V gosti megli sta v torek popoldne trčila ribiški čoln in turška tovorna ladja.

Suzana Kos / Izola

 

(Foto: Žurnal24)

  •  

    Turška 193-metrska ladja Cuneyt Solakoglu je plula 19 milj na uro in večje škode ob trku s koprsko barko ni utrpela; za trk njena posadka ni vedela.

"Povedal nam je, da je v gosti megli nenadoma pred seboj zagledal ladjo. Vsega je bilo konec v sekundi, prepolovilo mu je barko, ni imel časa niti za klic na pomoč," je včeraj povedal Cristian Pugliese, ribič iz Izole, ki je v torek popoldne iz morja rešil koprskega kolega Massima Fičurja. Ta se je skupaj s psom, ki ga na barki spremlja že 13 let, potem ko je vrgel mreže, vračal v koprski mandrač. Doživel pa je bližnje srečanje s Turki. V morju, ki ima le osem stopinj, je na pomoč čakal tri ure.

To je prva tovrstna nesreča pri nas; trčili so že, a nobena barka se doslej ni potopila.

Ivo Maraspin
O tem, da se je očitno nekaj zgodilo, je bila uprava za pomorstvo po besedah Davorina Fantulina obveščena nekaj minut pred 17. uro. Eden od ribičev jih je namreč poklical in povedal, da je na morju opazil razbitine plovila in da je slišati klice na pomoč.

Kriva megla
"Sodeč po zbranih informacijah s turške ladje skupaj s tržaškimi kolegi ocenjujemo, da za nesrečo ni bila kriva človeška napaka, ampak je bila zaradi megle vidljivost zelo slaba. Ladja je imela vključene radarje in oddajala predpisane zvočne signale, njeni predstavniki pa so povedali tudi, da v megli niso videli z mostu niti do konca ladje," pa smo izvedeli pri pomorskem inšpektorju Ivu Maraspinu. Ostanki skoraj desetmetrske ribiške barke Palamida so se potopili.

Vsebine, ki bi vas morda zanimale

Komentarjev (0)

Za oddajo komentarja morate biti prijavljeni!

Morda vas še zanima