Svet
10 ogledov

Rešili vse talce drame na severu Francije

Drama s talci v Roubaixu Profimedias
Sinočnje zajetje talcev v francoskem mestu Roubaix ni povezano s terorizmom, ampak je šlo za oborožen rop.

Drama s talci v francoskem mestu Roubaix na belgijski meji se je za zajete srečno končala. Policija je rešila vse talce, ki so zdaj na varnem, eden od treh oboroženih moških pa je mrtev.

PREBERITE ŠE: 

Državni tožilec Frederic Fevre je povedal, da so enega od osumljencev skupaj s kalašnikovo našli mrtvega v hiši, kjer so bili zajeti talci. Preostale osumljence so zajeli, talci pa so uspeli pobegniti. 

Oborožen rop, ne terorizem

Lokalni mediji so že včeraj poročali, da zajetje talcev ni povezano s terorizmom, ampak poskusom oboroženega ropa, čeprav so poročila o motivih dejanja nasprotujoča.

Drama s talci v Roubaixu | Avtor: Profimedias Profimedias

Tudi oblasti so sporočile, da ni verjetno, da bi bil poskus ropa povezan s terorističnimi napadi v Parizu. "Očitno ne gre za teroristični napad, ampak za rop," je povedal policijski vir. 

Francoski mediji so poročali, da je šlo za "ponesrečen bančni rop", pri katerem so storilci okoli 7. ure zvečer zajeli talce na domu direktorja banke. 

Drama s talci v Roubaixu | Avtor: Profimedias Profimedias

Streljanje, posredovala tudi RAID

Drama s talci se je stopnjevala in okoli 9. ure zvečer, ko je bilo na območju slišati strele. "Bili so trije moški s kalašnikovimi, streljali so na policijo in policija je streljala nanje," je RT povedal očividec. " Na ulici je bilo ogromno policistov.

Posredovala je tudi francoska protiteroristična policija (RAID).

Drama s talci v Roubaixu | Avtor: Profimedias Profimedias

Komentarjev 1
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 23:23 25.november 2015.

    A tle pa ne boste navedl katere veroizpovedi, narodnosti so pa objavil njihovih fotografij?Seveda če niso muslimani nobenga ne zanima. Iz nemuslimanov se pač ne da dobivat političnih pik.