Slovenija > Komentarji in kolumne
20 ogledov

Resnica je giljotina

Poslanci. Ponarejevalec, goljuf, špicelj, dolžnik ... Ampak nič ni res.

Matej Košir (Foto: Žurnal24) | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Montirani procesi, politična gonja in medijski linč. Nič ni, skratka, res. Ivan Simčič je stvar lepo razložil. On ni ponarejevalec, ker ni ponaredil svojega spričevala, če ga je kdo drug, pa se ga to ne tiče. Ne ve niti, kje je končal šolo, in na glas ne omenja, da je na koncu vendarle on ponarejeno spričevalo predložil kot uraden dokument. Ampak to ni pomembno.

Njegov poslanski kolega Branko Marinič je na sodišču trdil, da je sam opravil izpit iz nemščine, učiteljica nemščine pa, da ga je prvič videla na sodišču. Marinič je obsojen zaradi goljufije, a dokler sodba ni pravnomočna, za njim stoji SDS. Mitja Meršol je svoje sodelovanje s službo državne varnosti opravičeval z mladostniško nepremišljenostjo, Ivan Vogrin pa dolgove in laži upnikom s tem, da ga je kriza presenetila. Skratka, nič ni res. Naši poslanci so perle. Rihard Braniselj je pred leti po nesreči ustrelil svojo prijateljico (ki je preživela). Sliši se grozno, a dejansko med naštetimi le njemu ni česa očitati.

Vogrin, Meršol, Marinič in Simčič so moralno dno tega naroda. Izdajali, lagali, varali in ponarejali so za lastno korist. Tu ni šlo za nesrečo ali nenamerno napako. Ker če človek premore vsaj kanček etike, bi napako priznal, jo obžaloval in se skril v mišjo luknjo, ne pa da je sposoben javnost prepričevati, da je žrtev neke politične gonje. Hrbtenico imajo tako upogljivo, da laž preprosto pretvorijo v resnico in vanjo resnično verjamejo. So odraz razpada vrednot v naši družbi, v kateri so žrtve rablji in resnica giljotina. Nič več ni svetega. Ena od poslank mi je včeraj dejala, da se, odkar je bila izvoljena, prebija od porazov k porazom. Prebija se skozi aroganco večine, ki ne spoštuje suverenosti sodišč, preiskovalnih organov in resnice nasploh.

Ampak to ni še nič. Še predsednik vlade je v kazenskem postopku. In če ves ta absurd nekoliko posplošimo, ponarejevalci izpitov in osumljenci danes odločajo o plačah šolnikov in sodnikov. K sreči nič ni res.

Komentarjev 5
  • Avatar mike1968
    mike1968 09:57 22.april 2012.

    odličen komentar..se popolnoma stinjam z novinarjem..ti "veteran" pa kar brani te kvazi poslance..najbrž si ti v isti kategoriji kot oni..lp

  • punca05 09:43 22.april 2012.

    Dej Matej, umiri se. Predsedniku se dokazuje že sto let, pa ni nič dokazanega. Tistim, ki se je dokazalo so pa na prostosti. Mislim, da tudi ti nimaš čiste vesti. Saj veš...tisti, ki je brez greha, naj prvi vrže kamen. Ga boš vrgel???

  • albert 09:40 22.april 2012.

    Če bi bila sodišča res rdeča potem bi Janez že presedel pol kazni na dobu.