Magazin > Odnosi in prosti čas
111 ogledov

Revolucija pri Ikei: Tega ne bo več!

Ikea EPA
Švedski pohištveni gigant bo odpravil vijake … Pohištvo boste lahko hitreje sestavili, in to brez orodja.

Spadate med tiste, ki sovražijo sestavljanje pohištva? Nejasni načrti, 50 delov in manjkajoči vijaki … S slednjim se ljubitelji Ikeinega pohištva kmalu ne bodo več spopadali, saj švedski pohištveni gigant načrtuje odpravo vijakov. Posamezni deli pohištva bodo narejeni tako, da jih boste lahko drug na drugega nataknili, se pravi, da orodje lahko pustite v klet. "Kupcem, še zlasti tistim, ki nimajo veliko časa za sestavljanje naših izdelkov, bi radi ponudili alternativo,“ je odločitev podjetja razložil Peter Angefjäll, direktor Ikee.

Izdelke, za zdaj je v načrtu polica za knjige, omara in klubska mizica,  naj bi tako sestavili kar petkrat hitreje, poleg tega pa ima novi sistem tudi pozitiven učinek na naravo, saj bo Ikea tako porabila manj lesa. Če bodo kupci z novim sistem zadovoljni, ga bodo razširili na druge izdelke.

Komentarjev 1
  • McClain 07:10 17.marec 2017.

    prešli bodo iz iverk in šraufov na popndekl in lim :-) Groza je tale Ikea, drago kot žafran glede na to kako je izdelano. V Italiji dobiš za cca 20% več vse leseno, večno pohištvo, ki ne roma na smetišče ...prikaži več ob prvi selitvi. Edini plus ikeje je ogromna zaloga, široka parkirišča, garaže, restavracija in vsi možni pripomočki od škarij, papirja, vrvi, vse je na dosegu roke ko potrebuješ, prav tako reklamacije. A kaj ti to pomaga, ker je kvaliteta res pod spodnjo dopustno mejo sploh. Omare niti prestavit več ne moreš nikoli, vse se zvoija in lomi, boge Slovake tako stiskajo s ceno, da še lepila ne morejo dati dovolj, vsaka omara iz iste serije je drugačne bele barve, ker non stop iščejo cenejše načine barvanja, laminiranja, za seveda enak ali večji denar na koncu. Naslednji problem je če želiš nekaj kupiti neto za v pisarno, cela procedura, ki od treh popoldne sploh ne deluje več. Groza. Ogromen voziček robe sem jim tam pustil, ker to ne znajo zorganizirat kljub računalnišk