Avto
177 ogledov

V Revozu najmanj 400 novih zaposlitev in nov šef

Revoz Gregor Prebil
Revoz bo od 1. avgusta dalje vodil novi predsednik uprave Raynald Joly. V drugi polovici leta ga v tovarni čaka kup novosti, največja je zagon proizvodnje clia zadnje generacije. Prav zaradi tega si v Novem mestu obetajo vsaj 400 novih zaposlitev.

V novomeškem Revozu, kjer izdelujejo vozili Twingo in Smart Forfour ter zaposlujejo 2200 ljudi, nameravajo zaradi okrepitve proizvodnje na 44 vozil na uro zaposliti še več kot sto novih delavcev, nato pa zaradi zagona proizvodnje novega Clia 4 še najmanj 400.

Po neuradnih informacijah naj bi glavnino od stotnije novih delavcev zaposlili septembra, v Revozu pa so pojasnili, da nameravajo letos najprej zaradi povečanja dnevne proizvodnje zaposliti več kot sto novih sodelavcev, do konca leta oz. do zagona proizvodnje novega modela Clio 4 pa še najmanj 400 teh.

Po njihovih besedah to približno ustreza zagonu dodatne polovične nočne izmene. Kot ocenjujejo, pa naj bi naložba v proizvodnjo clia skupaj prinesla najmanj 500 novih zaposlitev.

Proizvodnja clia februarja prihodnje leto

V Revozu sicer zdaj obratujejo v dveh izmenah in v dveh tretjinah izdelujejo model Twingo, v tretjini pa Smart Forfour. Na uro izdelajo 40 vozil oz. približno 570 dnevno. Če se bo izkazalo, da bodo potrebe po proizvodnih količinah še večje, bodo lahko tudi potrebe po številu novih sodelavcev še večje, novi sodelavci pa bodo sprva zaposleni preko zaposlovalnih agencij, so dodali.

Začetek proizvodnje Clia 4 v Novem mestu predvidevajo februarja prihodnje leto. Sicer pa so omenjeni model v njegovi starejši izpeljanki v Revozu izdelovali med letoma 1993 in 2015.

Renaultovo odločitev za dodatno proizvodnjo omenjenega modela v Novem mestu so v Revozu pojasnili s tem, da v tovarni v Flinsu, ki proizvaja Clio 4 in avtomobilski model Zoe, hkrati pa se tam začenja proizvodnja Nissanove Micre, izdelave Clia 4 ne morejo okrepiti. Tega ne zmorejo tudi v Bursi, kjer pri proizvodnji Clia, Clia Grandtour in Fluencea že obratujejo v treh izmenah, so pristavili.

Spremembe v upravi

Spremembe se v kratkem obetajo tudi Revozovi upravi. To namreč zapušča njen predsednik Patrice Haettel, 1. avgusta pa ga bo nasledil Raynald Joly. Ta je bil do zdaj industrijski direktor oz. namestnik predsednika Renaultovega projekta Kitajska, Haettela pa so v začetku junija imenovali za industrijskega direktorja Renaultovega pola sever-vzhod in bo tako tudi Jolyjev nadrejeni.

Sicer pa bo glavnina Revozovih delavcev med 1. in 21. avgustom na poletnem kolektivnem dopustu. V tovarni bodo medtem potekala dela, povezana z zagonom proizvodnje clia 4, pri katerih bo v povprečju sodelovalo 200 Revozovih sodelavcev in 400 zunanjih izvajalcev. Možno je tudi, da bodo naložbena dela do konca leta zahtevala še posamezne prilagoditve programa proizvodnje, so še povedali v novomeški tovarni.

Komentarjev 2
  • izRODEk 10:06 23.november 2016.

    Klasično suženjstvo. Delo za določen čas v štirih izmenah, za minimalca pod slabimi delovnimi pogoji. Cerarjevi pragmatiki bodo vse to nagradili še z izdatno državno pomočjo, profit se bo stekel v Francijo, obupani in obubožani delavci pa bodo po končanem ...prikaži več projektu zopet pristali zgarani in obrabljeni na zavodih za zaposlovanje.In narod še kar misli, da je svoboden, da je Cerar pošten človek in podobne oslarije...

  • nergač 21:59 23.julij 2016.

    zakaj ne poročATE ŠE O TEM, ZA KOLIKO DRŽAVNEGA DENARJA, oproščenih prispevkov....bodo lahko ti garači garali v štirih izmenah, da se bo lahko Revoz kitil z delodajalstvom....