Avto
42 ogledov

Nov Revozov šef Raynald Joly optimist tudi zaradi clia 4

Raynald Joly Revoz
V tovrni Revoz v Novem mestu imajo novega šefa. Potem ko je bil 1. avgusta 2016 imenovan za predsednika uprave Revoza, je po izteku kolektivnega dopusta Raynald Joly tudi operativno prevzel svojo novo funkcijo ter na tem mestu nasledil Patricea Haettela.

V tovarni Revoz v Novem mestu imajo novega šefa. Potem ko je bil 1. avgusta 2016 imenovan za predsednika uprave Revoza, je po izteku kolektivnega dopusta Raynald Joly tudi operativno prevzel svojo novo funkcijo ter na tem mestu nasledil Patricea Haettela.

Patrice Haettel odhaja na mesto Renaultovega industrijskega direktorja pola sever-vzhod ter z Revozom ostaja povezan v funkciji predsednika nadzornega sveta.

Več o novem šefu 

49-letni Francoz Raynald Joly je diplomo inženirja pridobil na višji šoli Arts et Métiers (ENSAM) ter se na začetku svoje kariere zaposlil kot tehnolog za proces in vzdrževanje na področju livarstva v Renaultovi podružnici Aveiro na Portugalskem. Nato ga je pot vodila skozi različne funkcije v številnih Renaultovih tovarnah: inženir kakovosti (Renault Rueil, Francija), vodja procesa inženiringa opreme (Renault Motores Valladolid, Španija), vodja proizvodnega departmaja (Renault Cleon, Francija), generalni direktor (Renault Cacia, Portugalska), od leta 2013 pa je bil generalni direktor za industrializacijo Renaulta v Wuhanu na Kitajskem.

Prvi clii izdelani februarja prihodnje leto

Joly prevzema vodenje Revoza v obdobju, ko se tovarna pripravlja na zagon tretjega modela v proizvodnji, t.j. clia 4, kar ga navdaja z optimizmom: "Novico o prevzemu vodenja Revoza sem sprejel z velikim veseljem, saj je Revoz znotraj Renaulta znan kot ugledna tovarna, ki se lahko pohvali z bogatimi kompetencami in visoko kakovostjo. Prepričan sem, da bomo skupaj kos vsem izzivom, ki jih s seboj prinaša obetaven projekt clio 4."

Zaradi zagona clia 4 naj bi skupno zaspolili 500 ljudi, kar bi omogočilo zagon dodatne polovične nočne izmene. Proizvodnja clia bo stekla februarja prihodnje leto.

Francoski lastniki bodo s cliem zapolnili kapacitete tovarne, saj prodaja twinga v Evropi ni najboljša. V prvi tretjini leta je bila v primerjavi z lani nižja kar za petino.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.