• Sob 12 do 23 °C
  • Ned 15 do 22 °C
  • Pon 17 do 25 °C
več na vreme.net

Pomagajmo

4 komentarji

Revščina v Sloveniji: Revnih kar 54 tisoč mladoletnih otrok

Rdeči križ Slovenije tudi letos s kampanjo Drobtinica

V. L. , STA / Ljubljana

 

Drobtinica zadnja leta zagotvalja več kot 30 tisoč toplih obrokov. (Foto: Sasa Despot)

Rdeči križ Slovenije (RKS) pred 16. oktobrom, svetovnim dnevom hrane, danes pripravlja enodnevno kampanjo Drobtinica - topel obrok otrokom, s katero dopolnjuje svoje programe pomoči otrokom iz socialno šibkejših okolij. Na 43 območnih združenjih RKS bodo prostovoljci zbirali denar za prehrano osnovnošolcev iz socialno ogroženih družin.

Pomoč potrebuje kar 54. tisoč revnih otrok

Kot so zapisali v sporočilu za javnost, je bilo tveganju revščine po uradnih podatkih leta 2015 izpostavljeno 287.000 oseb in čeprav uradni podatki kažejo, da se je stopnja tveganja revščine nekoliko znižala, še vedno več kot 130.000 posameznikov za preživetje potrebuje raznovrstno materialno pomoč. Zaskrbljujoč je tudi podatek, da je med omenjenimi 287.000 osebami kar 54.000 mladoletnih otrok.

Pomanjkanje hrane še kako vpliva na razvoj

Njim je namenjena akcija Drobtinica 2016, s katero RKS skrbi za otroke, ki živijo v pomanjkanju in trpijo zaradi raznovrstnih posledic revščine. Med drugim tudi pomanjkljive in nepravilne prehrane, kar vpliva na njihov zdrav telesni, psihični in intelektualni razvoj.

Enodnevna kampanja Drobtinica, ki jo letos izvajajo že 16. leto zapored, zadnja leta zagotavlja več kot 30.000 toplih obrokov za osnovnošolce iz socialno ogroženih okolij. Tako upajo, da bodo tudi letos z darovi otrokom zagotovili vsaj en topel obrok dnevno.

Prostovoljne prispevke zbirajo na stojnicah dopoldne na 43 območnih združenjih po Sloveniji, poleg tega pa tudi s poslanimi sms sporočili.

dezurni@zurnal24.si

Komentarji (4)

Za oddajo komentarja morate biti prijavljeni!

Morda vas še zanima