Šport > Nogomet
23 ogledov

Ribéry po klofuti Carvajalu: Ničesar ne obžalujem

Ribery Carvajal Boateng Bayern München Real Madrid Liga prvakov polfinale Reševalni pas/Twitter
Bayern bi lahko na torkovi polfinalni tekmi v Münchnu proti Real Madridu doživel še večjo sramoto, če bi portugalski sodnik Pedro Proença ob koncu prvega polčasa opazil klofuto Francka Ribéryja.

Nervozni francoski zvezdnik Franck Ribéry je v 44. minuti tekme med Bayernom in Real Madridom primazal klofuto Danielu Carvajalu. Z desnim bočnim branilcem kraljevega kluba je celotno tekmo vodil hude bitke, nekdanji član Bayerja Leverkusna pa je dobil praktično vse dvoboje z enim od najslabših posameznikov letošnjega zvezdniškega polfinalnega para.

Ko je Real z dvema goloma Sergia Ramosa in rekordnim zadetkom Cristiana Ronalda že vodil z neverjetnih 3:0, se je Ribéry prikradel za hrbtom Jérôma Boatenga in Carvajalu v kazenskem prostoru belega baleta primazal zaušnico.

"Tudi on me je udaril"

Čeprav je glavni sodnik Pedro Proença ni videl, tudi Carvajal pa je osvežujoče za sodobni nogomet ostal na nogah in ni pretiraval, bi Ribéryja še lahko doletela kazen Evropske nogometne zveze (Uefa), Francoz pa si tudi z izjavami po tekmi ni preveč pomagal.

"Tudi on me je udaril. To je Liga prvakov. Ničesar ne obžalujem," je dejal Ribéry. Željo trenerja Josepa Guardiole, da bi na Allianz Areni po nekaj tednih podpovprečnih predstav videl jeznega Ribéryja, je zvezdnik nemških gigantov očitno vzel malce preveč dobesedno. Na splošno se je Ribéry tako kot številni soigralci, predvsem napadalec Mario Mandžukić, vse prepogosto zapletal v nepotrebno izmenjavanje mnenj z gosti iz Madrida.

Neuer spominjal na Higuito

"Vratar Manuel Neuer je deloval negotovo in njegovi izleti iz kazenskega prostora so bili tako brezglavi, da je na trenutke spominjal na nekdanjega kolumbijskega vratarja Renéja Higuito," je predstavo starih in novih nemških prvakov opisala agencija Reuters.

"Osrednji branilski par Dante in Boateng je 'plaval', Bastianu Schweinsteigerju ni uspelo diktirati na sredini igrišča, Ribéry pa je nadaljeval svojo porazno formo v napadu. Napadalec Mandžukić je več časa porabil za prerekanje z nasprotniki kot za ustvarjanje akcij, ob polčasu pa je ostal na klopi. S tem ko poleti prihaja Robert Lewandowski iz Borussie Dortmund, se zdi mesto v napadu Hrvata vedno bolj ogroženo."

Za najmlajše – nekaj potez Renéja Higuite - El Loca:

Komentarjev 1
  • jojo15 12:33 01.maj 2014.

    En zelo dobra igrica, za si krajšat čas ;)Samo 30% igralcev lahko preseže mejo 100 metrov na smučarski skakalnici. Vašemu prijatelju je že uspelo. Lahko tudi vam?Pojdite skakat na:http://s1.skijumpmania.com/r35693