Šport > Moto športi
44 ogledov

Ricciardo ne verjame grožnji Red Bulla

daniel ricciardo EPA
Avstralski dirkač Daniel Ricciardo ni v skrbeh, da bo Red Bull uresničil svojo grožnjo in izstopil iz elitnega dirkaškega tekmovanja.

Trenutno najbolj pereča tema v karavani F1 so grožnje Red Bulla, ki se poigrava z mislijo o izstopu iz formule 1.

Avstrijska ekipa še vedno nima dobavitelja motorjev za prihodnjo sezono, Helmut Marko pa je že namignil, da se ne bodo zadovoljili z vlogo druge violine, če bo Ferrari uresničil svojo napoved in ponudil le letošnje motorje.

Daniel Ricciardo, trenutno uspešnejši od obeh dirkačev Red Bulla, ni v skrbeh za svoj dirkaški stolček. Kot pravi, se mu grožnje ne zdijo uresničljive.

''Ne skrbi me, če povem po pravici. Seveda smo v situaciji, ki jo moramo rešiti, a čas je na naši strani. V ekipi prevladuje dovolj močna želja, da bi tekmovali s konkurenčnim dirkalnikom, zato verjamem, da bomo ne samo prisotni na startni vrsti, temveč tudi konkurenčni drugim ekipam. To si v resnici želimo,'' je povedal Ricciardo, ki je z Red Bullom že trikrat stal na najvišji stopnički. Vse zmage je dosegel v lanski sezoni, v kateri je povsem zasenčil nekdanjega moštvenega kolega Sebastiana Vettla.

Avstralec je najmočnejšima konstruktorjema, Ferrariju in Mercedesu, položil na srce, naj priskočita na pomoč Red Bullu.

''Treba je sprejeti izziv. Tudi Mercedes, čigar dominacija traja že 18 mesecev. Seveda je lepo ves čas zmagovati, a še lepše je, če se za zmago poteguje več dirkalnikov. Mislim, da si bodo vrhunske ekipe želele večjega izziva, tako da bo do tega zagotovo prišlo,'' je prepričan 26-letnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.